Tesla Cybertruck ne prestaje da bude predmet šale

Tesla Cybertruck ne prestaje da šokira javnost. Nismo sigurni oko čega se vodi veća polemika. Da li oko dizajna koji izgleda kao render iz igrice najniže moguće rezolucije ili oko tehničkih detalja.

Karoserija je napravljena od nerđajućeg čelika debljine tri milimetra, što ga čini neprobojnim od strane metaka kalibra 9 mm. Doduše, nije potvrđen stepen neprobojnosti, odnosno kategorija kojoj pripada.

auto magazin srbija tesla cybertruck 7Naravno, neće biti farban, pa je tu ostvarena velika ušteda u proizvodnji kao i u vezi prese za lim, s obzirom na ravne panele.

Početak prodaje za Tesla Cybertruck je planiran za 2021. Bazna verzija će koštati 39.900 američkih dolara i do stotke će ubrzavati za oko 6,5 sekundi. Autonomija će biti oko 400 kilometara.

auto magazin srbija tesla cybertruck 7Jača verzija će umesto zadnjeg pogona imati elektro motor i na prednjim točkovima, moći će da pređe 482 kilometara i do stotke će stizati za oko 4,5 sekunde.

Najjačoj verziji će za ovaj zadatak biti potrebno oko tri sekunde, sa autonomijom od oko 800 kilometara i vučnom moći od 6.350 kilograma.

auto magazin srbija tesla cybertruck 7Velika polemika se vodi i oko bezbednosti, pogotovo kada su u pitanju pešaci. Prema američkim zakonima pikap ne mora da prolazi kroz kreš test ukoliko ima masu veću od 4.536 kilograma.

Svakako, ostaje i pitanje kofora, s obzirom da oštre linije sigurno izazivaju mnogo buke od kovitlanja vazduha…

Za ljubitelje automobila Tesla Cybertruck je potpuno neočekivana pojava, pa i ne čude brojne šale koje su se pojavile na internetu… Mi prenosimo najzanimljivije.

auto magazin srbija tesla cybertruck 7auto magazin srbija tesla cybertruck 7auto magazin srbija tesla cybertruck 7auto magazin srbija tesla cybertruck 7auto magazin srbija tesla cybertruck 7auto magazin srbija tesla cybertruck 7auto magazin srbija tesla cybertruck 7

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring