Novi 1.0 TSI motor za VW Polo

U Zapadnoj Evropi je praktično počela prodaja "folksvagen pola" sa novim motorom. Iako nam je zapremina od hiljadu kubika već poznata, ova verzija se razlikuje. Ima turbo punjač i postiže 95 konjskih snaga uz prosečnu potrošnju od 4,1 l/100 km

U Zapadnoj Evropi je praktično počela prodaja “folksvagen pola” sa novim motorom. Iako nam je zapremina od hiljadu kubika već poznata, ova verzija se razlikuje. Ima turbo punjač i postiže 95 konjskih snaga uz prosečnu potrošnju od 4,1 l/100 km.

Auto magazin VW Polo 1,0 TSI bluemotion 3

Inače, atmosferski trocilindrični 1,0 motor se ugrađuje u baznu verziju “pola” i to sa 60 i 75 KS. U turbo varijanti postiže za 0,2 litra nižu potrošnju, sa dosta većom maksimalnom brzinom od 190 km/h.

Auto magazin VW Polo 1,0 TSI bluemotion 4

U cilju dostizanja ovako niske potrošnje, Folksvagen je specijalno za “polo 1,0 TSI” pripremio aerodinamička poboljšanja, kao što su nova prednja maska, pneumatici sa nižim otporom kotrljanja i dužim prenosnim odnosima menjača u višim stepenima prenosa.

Auto magazin VW Polo 1,0 TSI bluemotion 2

Osim toga, “polo 1,0 TSI” je nešto niži, ima start-stop sistem i uređaj za rekuperaciju energije, odnosno za pretvaranje kinetičke energije u električnu prilikom kočenja i usporavanja.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring