Auto magazin

Novi VW Amarok stiže krajem sledeće godine

Novi VW Amarok stiže krajem sledeće godine
08.12.2021.

Volkswagen je objavio novi tizer za novu generaciju Amaroka, uključujući skice eksterijera i unutrašnjosti, dok je potvrdio da će biti predstavljen 2022. godine sa novom proizvodnom lokacijom u Južnoj Africi.

Zvanične skice prate ranije tizere iz marta 2020. i od marta 2021. godine, pokazujući evoluirani dizajn koji je bliži proizvodnji.

Potpuno novi VW Amarok će deliti svoje osnove sa Ford Rangerom, ali će imati drugačiji dizajn. Dok će tehnika biti praktično identična, Amarok će imati jedinstvene panele karoserije koji će usvojiti Folksvagenov dizajnerski jezik.

VW Amarok

U najnovijem tizeru, Amarok je prikazan sa terenskim gumama i dodatnom opremom na krovu kao deo kampanje Wilderness Foundation Africa (VFA) za zaštitu nosoroga. Odlazeći model pomaže u istoj ulozi za očuvanje divljih životinja u Južnoj Africi od 2011.

Druga skica po prvi put prikazuje unutrašnjost. Sličnosti sa Ranger-om su očigledne u velikom ekranu osetljivom na dodir i digitalnoj instrument tabli, ali postoje razlike uključujući VW volan, redizajniranu kontrolnu tablu sa velikim odeljcima za odlaganje stvari i ukrase na sedištima.

VW Amarok

VW je ponosan na terenske sposobnosti novog Amaroka i kaže da ga „neće odvratiti bilo kakav neravni teren“. Kompanija takođe tvrdi da će nova generacija „sadržati inovacije koje ranije nisu viđene u ovom segmentu“, zajedno sa „značajno više sistema za pomoć vozaču“.

Novi pikap razvili su timovi iz Australije i Evrope. Za razliku od svog prethodnika koji je proizveden u Hanoveru u Nemačkoj, novi Amarok će se proizvoditi u Silvertonu (Južna Afrika) i nastaviće da se proizvodi u Pačeku (Argentina).

Prodaja će početi u Evropi od kraja 2022. godine, a zatim i na drugim tržištima. Od svog debija 2010. godine, Volkswagen je prodao više od 800.000 jedinica Amaroka.

VW Amarok

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Neki vozači ih ne vole, misle da nemaju uticaja na bezbednsot. To vuče iz vremena [...]

Imam problem sa komsi,mercedes vito upalila se motor lamps I od tog trenutka izgubio vuču [...]

Pozitivno u celoj ovoj stvari je što elektronika može da se premosti jačim pritiskom na [...]

Postovani, imam citroen c2. 1.4 hdi upalio mi je brakenig system fault I polaii [...]

Sva najbolje u narednoj godini, čestitamo za jubilarni 150 broj. Auto magazin je jedan od [...]

OpelGrandland 2.0 disel, mnogo bolje vozilo [...]

Preuzmite Auto magazin za android