Auto magazin

Jeep Wrangler u EU samo kao Plug-In Hybrid

Jeep Wrangler u EU samo kao Plug-In Hybrid
07.12.2021.

Izuzetno strogi standardi o emisiji izduvnih gasova pogađaju sve proizvođače automobila, svih klasa i veličina. Niko nije ostao pošteđen, pa se od malih automobila očekuje potpuni prelazak na struju dok se za velike snalaze tako što ugrađuju Plug-In hibridni pogon.

Tako je i sa modelom Jeep Wrangler, koji će se od sledeće godine u Evropi prodavati isključivo kao hibrid koji može da se puni na punjaču.

Jeep Wrangler 4xe

Njegovih 50 kilometara dometa na struju značajno utiče u ukupnom smanjenju emisije izduvnih gasova na pređenih 100 kilometara puta. Sve to se krije iza oznake 4xe.

Jeep Wrangler 4xe je predstavljen u septembru 2020. godine kao prva elektrificirana varijanta kultnog modela. Plug-in hibridni sistem se sastoji od 2,0-litarskog četvorocilindričnog benzinca, dva elektromotora, osmostepenog automatskog menjača i litijum-jonske baterije od 17 kWh smeštene ispod zadnjih sedišta koja se može napuniti za manje od tri sata na punjaču punjaču od 7,4 kWh.

Jeep Wrangler 4xe

Kombinovana snaga je 380 KS i 637 Nm obrtnog momenta koji se prenosi na sva četiri točka. Jeep Wrangler 4xe može da ubrza od 0-100 km/h za 6,4 sekunde, dok baterija omogućava potpuno električni domet od 50 km urbanom WLTP ciklusu.

Jeep Wrangler 4xe

Što se tiče performansi na terenu, Wrangler dolazi sa Select-Trac i Rock-Trac sistemima, Dana osovinama, Tru-Lok električnim blokadama za obe osovine, Trac-Lok diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem i elektronskim otkačinjanjem stabilizatora, kako bi se omogućio još veći hod točkova na najtežim terenima.

Jeep Wrangler 4xe

Novina za 2022. godinu u Evropi je Jeep Performance Parts Gorilla Glass vetrobransko staklo koje je opciono za Sahara opremu i standardno na vodećem Rubiconu, čineći ga do tri puta otpornijim na ogrebotine, pukotine i lomove tokom Off-Road vožnje.

Jeep Wrangler 4xe

Wrangler je dostupan sa mekim krovom i crnim ili trodelnim tvrdim krovom u boji karoserije. Ovaj drugi takođe ima opciju novog Sunrider Flip Top-a koji praktično omogućava da otvorite samo meki prednji deo inače tvrdog krova.

Jeep Wrangler 4xe

Unutra se nalazi ekran osetljiv na dodir od 8,4 inča za NAV Uconnect sistem koji integriše najnovije Uconnect usluge (Mi Assistant, Mi Car, Mi Remote i Mi eCharge).

Jeep Wrangler 4xe

Među ažuriranjima za model 2022. je i obogaćeni ADAS paket. Standardni sistemi sada uključuju automatsku kontrolu dugih farova, upozorenje na sudar pri punoj brzini plus sa naprednom pomoći pri kočenju i prilagodljivu kontrolu krstarenja sa zaustavljanjem.

Jeep Wrangler 4xe

Takođe je standardna oprema za praćenje mrtvog ugla sa detekcijom unakrsnog saobraćaja pozadi, kamera za vožnju unazad i prednji i zadnji sistem pomoći pri parkiranju.

Jeep Wrangler 4xe Jeep Wrangler 4xe Jeep Wrangler 4xe Jeep Wrangler 4xe Jeep Wrangler 4xe Jeep Wrangler 4xe Jeep Wrangler 4xe

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Veoma hrabar dizajn. Deluje slatko, sigurno će imati dobar prijem kod hipstera, kojima treba za [...]

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Preuzmite Auto magazin za android