Auto magazin

Opel Corsa

Opel Corsa
12.08.2014.
Turbo tri cilindra i u "korsi"

Opel je predstavio petu generaciju popularnog gradskog auta "korsa". Podmlađivanje ovog modela je bilo vrlo bitno, jer je "korsa" Opelov najprodavaniji model

Opel je predstavio petu generaciju popularnog gradskog auta “korsa”. Podmlađivanje ovog modela je bilo vrlo bitno, jer je “korsa” Opelov najprodavaniji model. Fabrika se držala proverenih recepata za uspeh, a jedan od glavnih aduta je to što je auto nudio obilje prostora u kabini i pored umerenih spoljnih dimenzija. Zbog toga je “korsa” bila idealna za vožnju po zakrčenim gradskim ulicama, a pružala je dovoljno komfora i prilikom dužih vožnji. Upravo zbog toga nova generacija nije nepotrebno povećavana. Dužina je ostala ispod četiri metra.

Opel-Corsa-289640

 

Obe verzije karoserije i sa tri i sa pet vrata donose moderne i mladalačke detalje dizajna koji smo prvi put videli na manjem “opel adamu”. Upadljiv prednji deo karakterišu farovi u obliku krila sa karakterističnim dnevnim LED svetlima i nisko postavljena trapezoidna maska hladnjaka sa velikim Opelovim znakom.

Opel-Corsa-292034

Pored savremenog dizajna, fabrika ističe činjenicu da je kabina potpuno izmenjena, kao i da auto ima mnogo preciznije i prijatnije upravljanje uz poboljšan komfor. Šasija nije nasledila nijednu komponenetu od odlazećeg modela.

Opel-Corsa-292136

Stabilnost u krivinama i na pravcu je povećana zahvaljujući težištu koje je niže za 5 milimetara, čvršćoj polušasiji i novoj geometriji oslanjanja. Takođe se navodi da nova “korsa” bolje prigušuje udare sa neravnina na putu, čime je povećan komfor.

Opel-Corsa-292169

Pored obnovljenih benzinskih motora od 1,2 i 1,4 litra, kao i turbo dizela od 1,3 litra, novina ispod haube je trocilindrični turbo benzinac zapremine jedan litar. Isporučivaće se u verzijama sa 90 i 115 konjskih snaga.

Opel-Corsa-292035

U kvalitete nove “opel korse” uverićemo se uskoro na novinarskim prezentacijama i testovima. Zvanična novinarska premijera biće na Salonu automobila u Parizu početkom oktobra, a prvi kupci dobiće novu “korsu” kraja godine.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]