Opel Karl

Ovo je auto koji ćemo imati prilike da vidimo na našim ulicama u većim količinama. Iako pripada A segmentu, "opel karl" u kabini nudi prostor klase iznad. Cena u Nemačkoj je planirana da bude ispod deset hiljada evra

Opel vredno radi na podmlađivanju svoje game kompaktnih automobila. Nakon “adama” i potpuno nove “korse” na tržište stiže “karl”.

Auto magazin opel karl 12
Ima petora vrata i mesta za pet putnika. Dužina mu je 3,68 metara što ga svrstava među pripadnike A segmenta, odnosno klase malih gradskih automobila. Poređenja radi, “adam” je dugačak 3,7 metara.

Prethodne dve godine u ovoj klasi je predstavljeno mnogo novih modela tako da konstruktori Opela nimalo nisu imali lak zadatak. Po svojim dimenzijama, “karl” spada među najduže.

Auto magazin opel karl 15

To bi trebalo da donese i obilje prostora za putnike, pogotovo na zadnjim sedištima. Za razliku od većine konkurenata koji pozadi imaju leptir stakla, “karl” će imati regularne zadnje prozore koje mogu da se spuštaju i podižu.

Auto magazin opel karl 14

Za pogon je zadužen novi trocilindrični motor zapremine hiljadu kubika od 75 konjskih snaga. Snaga se prenosi preko petostepenog manuelnog menjača, a osim velike elastičnosti moći će da se pohvali i niskom potrošnjom uz zadržavanje vrlo pristojnih performansi.

Auto magazin opel karl 11

Više o “opel karlu” pročitajte u aktuelnom izdanju Auto magazina koje je na kioscima.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring