Auto magazin

Osvežena Seat Ateca dobila novi 2,0 TDI

Osvežena Seat Ateca dobila novi 2,0 TDI
15.06.2020.

Seat Ateca je jedan od retkih automobila u klasi koji je za “pola broja” veći od direktnih konkurenata. Sa ostalim modelima VW grupacije deli najviši nivo inženjeringa, ali i kvaliteta završne obrade.

Auto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaPosle četiri godine proizvodnje i preko 300.000 prodatih primeraka, došlo je vreme za osvežavanje dizajna i tehnike. Pre svega, izmenjene su svetlosne grupe, po ugledu na najnoviji Seat Leon.

Auto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaNaravno, u pitanju je puna LED tehnologija, mada je i pre redizajna Ateca imala ovu tehnologiju, s tim što su nazad ubačeni dinamički pokazivači pravca. Pozadi je upečatljiv i novi znak “Ateca”.

Auto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaIzmenjeni su i branici, što je uticalo na blago povećanje dužine za 18 milimetara. Nove su felne prečnika od 17 do 19 inča, kao i ofroud paket “Xpirience” koji dolazi kao zamena za dosadašnji “Xcellence”.

Auto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaRedizajn unutrašnjosti nije doneo bitne promene izuzev očekivanog povećanja displeja. Na sredini je sada ekran dijagonale 9,2 inča, dok su instrumenti takođe dobili nov displej veće rezolucije, dijagonale 10,25 inča.

Auto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaNe treba zaboraviti ni potpuno novi volan, sa boljom ergonomijom i drugačijim rasporedom dugmića. Lepa vest dolazi za sve ljubitelje Androud Auto i Apple Car Play aplikacije, s obzirom da više nije neophodno povezivanje telefona kablom, već je konekcija bežična, uz bežično punjenje telefona.

Auto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaTu je i eSIM kartica za povezivanje na internet. Inače, bežično punjenje telefona je standard bez obzira na paket opreme, kao i četiri USB Type C konektora.

Auto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaPonuda motora je usklađena sa ostalim modelima VW grupacije. Osnovu čini 1,0 TSI sa 110 KS, dok je zahtevnijima namenjen 1,5 TSI od 150 KS sa sa deaktivacijom cilindara. Za one koji očekuju najviše snage, tu je 2,0 TSI sa 190 KS. Isporučuje se isključivo sa DSG menjačem i 4Drive pogonom na sva četiri točka.

Auto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaSlično je i kod dizelaša. Nema više 1,6 TDI motora, a umesto njega dolazi potpuno novi 2,0. Najslabija verzija ima 115 konjskih snaga, dok jača ima 150 konja i može da se poruči sa pogonom na sva četiri točka. Interesantno je da u ponudi nema još snažnije verzije 2,0 TDI motora, ali ni lakog hibrida.

Auto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaUnapređeni su i sistemi aktivne bezbednosti, pre svega fokusirani na izbegavanje ne samo frontalnih, već i bočnih sudara, uz automatsku asistenciju volana i kočenja.

Redizajnirana Seat Ateca je dizajnirana i razvijena u Barseloni a proizvodiće se u Škodinoj fabrici u Češkoj.

Auto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaAuto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaAuto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaAuto-magazin-Srbija-2021-SEAT-AtecaAuto-magazin-Srbija-2021-SEAT-Ateca

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Steta za ferari, ali ne podrzavam ovakvo ponasanje, od strane vozaca. Zanimljiva vest u svakom [...]

Kia proizvodi estetski divne automobile. Nisam posedovao njihov auto, ali prijatelji jesu i uglavnom su [...]

Da Novice, najpametnije je biti glup. Možda niste čuli, ali ovo su 2020 godine, a [...]

Meni su zaista prelepi, potrazicu i neke modele za dame. Hvala za objavu! [...]

Divim se Vasem radu. Nikki karburatori su umetnička dela.Želim da zaradite mnogo para na savremenim [...]

Nesto meni kod ovog modela smeta a ne mogu ni da provalim sta. Mozda samo [...]

Preuzmite Auto magazin za android