Auto magazin

Otkazana “Velika nagrada Australije”, odložen Moto GP

Otkazana “Velika nagrada Australije”, odložen Moto GP
13.03.2020.

Samo nekoliko sati pre početka treninga na “Velikoj nagradi Australije”, FIA, FOM i organizatori trke su odlučili da otkaže start šampionata formule 1 zbog vladajuće pandemije virusa korona.

Prethodno je ekipa “Meklaren” rešila da se povuče zbog toga što je jedan član njihovog tima bio pozitivan na testiranju na virus. Čak 14 članova “Meklarena” zadržano je u karnatinu u Melburnu. Kako je situacija postala veoma napeta i zbog realne opasnosti po publiku, takmičare i osoblje prvo je ekipa “Mercedes-AMG Petronasa” uputila dopis vrhovnoj automobilskoj federaciji sa zahtevom da se otkaže takmičenje, a zatim je održan sastanak gde su i predstavnici devet preostalih timova glasali o daljim koracima. Većinom glasova odlučeno je da se trka ne održi. Ovo je prvi put (posle Bahreina 2011. godine) da se otkaže neko takmičenje u formuli 1, a vrlo je izvesno da ovo neće biti i jedno otkazano takmičenje ove godine.

Iako nije još uvek potvrđeno, do ponedeljka se očekuje odluka koja bi otkazala i takmičenja u Bahreinu i Vijetnamu, a vrlo je moguće da ovim stopama krenu i organizatori narednih trka u Španiji, Holandiji i Monaku. Šuška se da bi prva trka mogla da se održi u Azerbejdžanu početkom juna, do kada se očekuje jenjavanje epidemije. Zatim bi FIA pristupila reviziji kalendara.

I Moto GP takmičenja voziće se po izmenjenom kalendaru.  Najpre su otkazane “Velika nagrada Katara” i “Velika nagrada Tajlanda”, zakazane za 8. i 22. mart, a onda je objavljen novi kalendar takmičenja sa prilično zgusnutim rasporedom. Takmičenje u Valensiji će i dalje biti poslednje, ali je zakazana za 29. Novembar. Pre nje sledi “Velika nagrada Amerike” koja je trebalo da se vozi u aprilu.

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Kakav interesantan ditajn. Citroen u poslednje vreme rastura sa izgledom svojih modela. Kao što je [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Preuzmite Auto magazin za android