Auto magazin

Otkrivena unutrašnjost Mercedesa EQS

Otkrivena unutrašnjost Mercedesa EQS
29.03.2021.

EQS je potpuno elektična luksuzna limuzina brenda Mercedes. Na taj način, Mercedes-EQ redefiniše ovaj segment automobila.

EQS je tako prvi model zasnovan na modularnoj arhitekturi vozila za luksuzna električna vozila. Sa koeficijentom otpora vazduha koji se kreće od 0,20 Cd, postavlja se novi aerodinamični standard za proizvodnju vozila.

Mercedes EQSPodržan veštačkom inteligencijom (AI), olakša se svakodnevni život u mnogim oblastima. EQS će se proizvoditi zajedno sa S-Klasom i Mercedes-Maybach S-Klasom u poptuno “karbon-neutralnoj” fabrici 56 u Sindelfingenu, najmodernijem pogonu za proizvodnju automobila brenda Mercedes-Benz.

Baterijski sistemi se proizvode u obližnjem mestu Untertürkheim, u delu fabrike Hedelfingen. EQS će biti predstavljen u Evropi ovog avgusta.

Mercedes EQSSa MBUX Hyperscreen-om čini se da se nekoliko ekrana neprimetno spaja, što rezultira impresivnom širinom zakrivljenog ekrana širine preko 141 centimetar. Površina koju putnici percipiraju je 2432,11 kvadratnih cm.

Veliko staklo koje porkiva MBUX Hyperscreen je trodimenzionalno zakrivljen u procesu oblikovanja na temperaturama od približno 650°C. Ovaj postupak izrade omogućava prikaz jedinice displeja bez izobličenja po celoj širini vozila, bez obzira na radijus staklenog pokrova.

Mercedes EQSU zavisnosti od opreme, do 350 senzora nadgleda funkcije EQS-a i istražuje okolinu vozila. A u taj broj ne računamo antene. Senzori mere, na primer, razdaljinu, brzinu i ubrzanje, uslove osvetljenja, padavine i temperature, zauzetost sedišta, kao i kretanje kapaka vozača ili govor putnika.

Opcionalni zvuk vožnje EQS-a interaktivan je i reaguje na različite parametre kao što su položaj papučice gasa, brzina ili rekuperacija.

Mercedes EQSNo.6 MOOD Linen – naziv je mirisa dizajniranog posebno za EQS. Nosi broj 6 jer su prvi električni automobili dodati u paletu modela 1906. godine sa vozilima “Mercédès Electrique”

Više od 40 novih izuma našli su svoj put do EQS modela. Pored toga, 20 dizajnerskih aplikacija štiti izvanredan dizajn električne luksuzne limuzine.

Mercedes EQSDa bi došao do najvažnijih aplikacija MBUX-a, korisnik mora da se kreće kroz 0 nivoa menija. Zbog toga se naziva “zero layer”.

Površina prikaza opciono dostupnog većeg head-up displeja odgovara ekranu dijagonale od 77 inča. Projekciona jedinica sastoji se od matrice visoke rezolucije od 1,3 miliona individualnih ogledala.

Mercedes EQS“Mercedes-Benz znak” korišćen je na više mesta u EQS, na primer, u spoljašnjosti kao posebna varijanta Black panel maske prednjeg dela ili u dizajnu točkova od lakih legura. U unutrašnjosti Mercedes-Benz uzorak se može naći na ukrasnim elementima sa pozadinskim osvetljenjem sa laserski isečenim zvezdicama, odnosno na suvozačevom ekranu u vidu ukrasne digitalne slike. U pitanju je apstraktni trodimenzionalni znak zvezde zasnovan na ranom zaštitnom znaku kompanije Daimler Motorengesellschaft (DMG), koji je uveden u registar zaštitnih žigova 9. februara 1911.

Mercedes EQSHEPA filter (High Efficiency Particulate Air) kao deo opcione opreme ENERGIZING AIR CONTROL Plus, sa zapreminom od 9,82 dm³ čisti dolazni spoljni vazduh sa veoma visokim nivoom filtracije. Eliminiše se preko 99,65 procenata čestica svih veličina. Za neutralisanje mirisa koristi se oko 600 grama aktivnog uglja. Područje apsopcije ekvivalentno je oko 150 fudbalskih terena.

Mercedes EQSZa haptične povratne informacije tokom rada, ukupno 12 pokretača je smešteno ispod površina ekrana osetljivog na dodir MBUX Hyperscreen-a. Ukoliko prst dodirne odrđena mesta, oni pokreći opipljive vibracije na poklopcu.

Burmester®  surround sistem zvuka u EQS-u sastoji se od 15 zvučnika ukupne snage od 710 vati I proizvodi neobično izražajan, prirodan zvuk – tzv. Burmester “feel-good zvuk”.

Mercedes EQSPremaz na pokrivnom staklu olakšava čišćenje MBUX Hyperscreen-a. Samo zakrivljeno staklo sastoji se od aluminijumskog silikata otpornog na ogrebotine.

EQS je pri serijski automobile sa Cd vrednošću od 0,20 Cd. Na taj način koristi prednosti namenskog dizajna.

Mercedes EQS8 CPU jezgara, 24 GB RAM memorije i 46,4 GB po sekundi propusnog opsega su samo neke od tehničkih podataka MBUX-a.

Osvetljenost MBUX Hyperscreen-a prilagođava se uslovima okoline pomoću podatka merenja 1 višenamenske kamere i 1 dodatnog senzora svetlosti.

Mercedes EQSSa do sedam profila, površina prikaza MBUX Hyperscreen-aza suvozača može se individualizovati.

“Hey Mercedes” podržava 27 jezika zahvaljujući Natural Language Understanding (NLU).

Mercedes EQSMercedes EQS

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android