Ovaj Lamborghini Countach LP400 košta kao Dacia Duster!

Potpuno je neverovatno sa koliko pažnje i detalja mogu da budu urađene makete. Jedna od njih je maketa Lamborginija Countach u razmeri 1:8.

Stiže kao najnovija kreacija stručnjaka za modele iz Amalgama, koji su izuzetno detaljno replicirali originalni Lamborghini LP400 iz 1974.

Lamborghini Countach LP400

Međutim, zabava za vitrinu u dnevnoj sobi nije jeftina. Cene počinju od 18.250 evra! Novi Dacia Duster u osnovnoj verziji je čak hiljadu avera jeftiniji! Ali, ima li jeftinijeg SUV-a sa vratima koja se otvaraju nagore?

Ovaj smanjeni LP400 ih ima, otkrivajući detalje poput ručica za prozore i džepova u vratima, koji su verno replicirani u razmeri.

Lamborghini Countach LP400

U unutrašnjosti vidimo originalni volan, instrument tablu, ručicu menjača, stereo sistem, zvučnike i čak pepeljaru u sredini konzole. Sve je tu. I izgleda sjajno.

U prednjem prtljažniku Lamborghinija postoji još detalja za otkrivanje. To uključuje kočne komponente i rezervni točak.

Lamborghini Countach LP400

Na prednjem delu možete izabrati da li želite da svetla budu uključena ili isključena. A kada završite sa podešavanjem ovog sjajnog dodatka, idete nazad i podižete poklopac motora LP400.

Ispod se nalazi replika V12 motora zapremine 4,0 litra. Uz crvene kablove za svećice i detaljne karburatore, možemo gotovo čuti kako radi.

Lamborghini Countach LP400

Amalgam će napraviti 199 ovih replika u razmeri 1:8, dostupnih u bojama Giallo Fly (žuta) ili Rosso (crvena).

U ovom projektu uloženo je 4.000 sati razvoja, a malom timu je potrebno oko 400 sati da potpuno sastavi model.

Lamborghini Countach LP400

S obzirom na to da su ovi automobili male serije, uglavnom se prave po narudžbini, pa kupci mogu da biraju i personalizovane detalje, ako žele drugu boju ili nešto specifično. Tada cena raste na 23.725 evra!

Lamborghini Countach LP400Lamborghini Countach LP400 Lamborghini Countach LP400

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring