Ovo je potpuno nova Honda HR-V

1

Honda je jutros predstavila prve zvanične fotografije potpuno nove generacije modela HR-V. Dizajn je vrlo prijatno iznenađenje, pre svega zbog jednostavnosti i minimalističkog pristupa.

Honda HR-V e:HEVTakođe, u odnosu na prethodnika je promenjena i estetika u smislu da je novi auto kupe-krosover sa četvora vrata. Koliko možemo da vidimo na fotografijama, prozori na vratima ipak imaju okvire, pa u tom smislu neće biti kao većina kupea sa četvora vrata već samo oblikom karoserije.

Honda HR-V e:HEVVelika novina je i oznaka e:HEV. Ona nam otkriva da je nova Honda HR-V hibridno električno vozilo (hybrid electric vehicle). Šta to znači?

Honda HR-V e:HEV

Japanci nisu izneli detalje, ali verujemo da se i Honda pridružila Nissanu koji je za Qashqai pripremio kombinaciju benzinca i elektro-motora gde SUS motor služi isključivo kao agregat za napajanje elektro-motora strujom.

Dakle, benzinac nije direktno povezan sa pogonskim točkovima, već se auto u vožnji ponaša kao da je čisto električni.

Honda HR-V e:HEVLepa vest je da i nova generacija Honde HR-V ima čuvena magična sedišta kod kojih se donji deo podiže i sklapa tako da u kabini mogu da se prevezu i visoki predmeti, s obzirom da se bukvalno koristi puna visina kabine od patosa do krova.

Honda HR-V e:HEVZanimljivo je i da su zadnja sedišta profilisana tako da pružaju maksimalan komfor za dve osobe. Na fotografijama vidimo i dva pojasa, pa s obzirom da je reč o prototipu, pretpostavljamo da će serijska verzija ipak biti registrovana za pet osoba.

Nova Honda HR-V e:HEV stiže na tržište krajem ove godine.

Honda HR-V e:HEV

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring