Pažljivko uči decu o saobraćaju

Kompanija Fijat Automobili Srbija (FAS),  nedavno je pokrenula nacionalnu edukativnu kampanju “Pametno dete” (Smart kid), posvećenu podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju, i održavanjem predstave priključila se zajedničkoj edukativnoj kampanji Pažnja sad Uprave saobraćajne policije i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Kampanja Pažnja sad, u kojoj je glavni junak Pažljivko, dečak koji poznaje i poštuje saobraćajne propise, posvećena je bezbednosti dece u saobraćaju, a usmerena je i na roditelje, nastavnike i vozače. Manifestaciji je prisustvovao i predstavnik Uprave saobraćajne policije MUP-a koji je deci pričao o prevenciji i bezbednosti u saobraćaju. Do kraja trajanja projekta Leto u FAS-u predstavnik ove Uprave obilaziće decu jednom nedeljno i držati im predavanja na temu bezbednosti u saobraćaju.

„Deca naših zaposlenih i ovog leta imaju priliku da se druže, igraju, zabave, ali i nauče nešto novo, u okviru manifestacije Leto u FAS-u. Danas nam je u tome pomogao „Pažljivko“, koji nam je pokazao da se kroz igru i zabavu mnogo toga novog može i naučiti kada je reč o bezbednosti u saobraćaju.,“ rekla je gđa. Aleksandra Ranković, menadžer korporativnih komunikacija FAS-a. Ona je još dodala da „Cilj nam je da edukujemo decu i podignemo svest o značaju poštovanja saobraćajnih pravila. Stoga, deca treba da se ugledaju na Pažljivka, koji poštuje sve saobraćajne propise.“

Auto magazin FAS Leto i Pažljivko2

Zabavno-edukativna manifestacija LETO U FAS-u (FAS Summer) održava se već drugu godinu zaredom i trajaće do 18. jula. U okviru projekta učestvovaće 400 dece zaposlenih u FAS-u, starosti od 5-11 godina.

Projekat LETO U FAS-u ove godine se sprovodi u saradnji sa privatnim kragujevačkim vrtićem „Vrabac“, a za decu zaposlenih u FAS-u biće organizovane zanimljive zabavno-edukativne radionice engleskog jezika, kreativne i dramske radionice, zatim fudbal, gimnastika, folklor, kao i radionice o zaštiti životne sredine i recikliranju, o bezbednosti dece u saobraćaju, dok će klovn i mađioničar biti dio programa jednom nedeljno. Pored toga, planirane su i specijalizovane radionice o nastanku/razvoju automobila.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring