Auto magazin

Peugeot objavio prve fotke najnovijeg 3008

Peugeot objavio prve fotke najnovijeg 3008
09.06.2023.

Peugeot je otkrio svoj novi panoramski i-Cockpit enterijer koji će debitovati u potpuno novom električnom modelu 3008 u septembru 2023. godine, pre nego što se postepeno nađe u celoj gami.

Centralni deo komandne table je novi samostojeći 21-inčni zakrivljeni panoramski ekran koji spaja digitalnu instrument tablu, head-up displej i ekran osetljiv na dodir u jednu celinu.

Peugeot 3008 i-Cockpit

Desna strana zakrivljenog ekrana je osetljiva na dodir i omogućava pristup infotainment-u, podešavanjima i kontrolama klime.

Štaviše, dodatni ekran osetljiv na dodir na centralnoj konzoli sadrži „i-Toggles“ prečice sa 10 prilagodljivih mesta koje zamenjuju dosadašnje prekidače u avionskom stilu.

Peugeot 3008 i-Cockpit

Peugeot je zadržao prepoznatljivi volan malog prečnika sa dva kraka i ravnim ivicama. Krajevi su sa tasterima osetljivim na dodir.

Visoko postavljen centralni tunel izgleda još futurističkije nego u odlazećem Peugeotu 3008, sa dodatnim kontrolama uključujući cilindrično dugme za jačinu zvuka i električnu parkirnu kočnicu.

Peugeot 3008 i-Cockpit

Selektor automatskog menjača je premešten na instrument tabli, pored dugmeta za start-stop. Ostatak kontrolne table izgleda kao evolucija trenutne teme.

Kompanija još uvek nije pokazala spoljašnji izgled modela. Peugeot opisuje budući 3008 kao „potpuno novi električni brzi SUV“ naglašavajući njegov pogonski sklop sa nultom emisijom i aerodinamičnu siluetu koja će biti mnogo aerodinamičnija u poređenju sa prethodnikom.

Peugeot 3008 i-Cockpit

Očekuje se da će se kompaktni SUV biti konstruisan na novoj arhitekturi STLA Medium, postavljenoj da zameni zastarelu EMP2 platformu. Biće dostupan sa tri opcije električnog pogona i nudiće domet vožnje do 700 km.

Peugeot 3008 i-Cockpit

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Veoma dobar rezultat, jedan od pet nije uote malo. Još kada bi vlade u EU [...]

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]