Počelo je: borba oko punjača

Kompanija Tesla će zabraniti korišćenje brzih punjača automobilima koji se koriste u komercijalne svrhe i koji prelaze puno više od običnih ljudi

Samo je bilo pitanje trenutka kada će dosadašnji broj punjača za električne automobile postati nedovoljan.

Doduše, u ovom slučaju se ne radi baš o klasičnim punjačima. Tačnije, kompanija Tesla je uvela određene restrikcije za korišćenje superpunjača.

auto-magazin-srbija-Tesla-Commercial-Vehicles-Supercharger

Oni su razgranali mrežu sopstvenih superpunjača koji omogućavaju veoma kratko vreme punjenja. Sada se dogodilo to da je porastao broj komercijalnih korisnika vozila ovog proizvođača koji su, naravno, u sve većem broju okupirali i punjače.

Kompanija Tesla je na kraju prinuđena da uskrati pravo na korišćenje ovih punjača svima onima koji vozilo koriste u komercijalne svrhe, odnosno, koriste punjače u neuporedivo većoj meri od običnih korisnika, kojima su brzi punjači prvobitno i namenjeni.

auto-magazin-srbija-Tesla-Commercial-Vehicles-Supercharger

Konkretno, radi se o sve većem broju taksi kompanija koje koriste modele Tesle i od kojih na red nikako ne mogu da stignu drugi korisnici.

U one kojima će pristup superpunjačima biti onemogućen spadaju i vladine kompanije koje koriste Tesline automobile, šatl servisi, kao i sve one kompanije kojima su Tesle službeni automobili.

Suština je da se zabrani koršćenje super brzih punjača svima onima koji u neporedivo većem obimu koriste Tesle u odnosu na prosečne korisnike, tako da će svi oni morati da pronađu alternativna rešenja za punjenje.

auto-magazin-srbija-Tesla-Commercial-Vehicles-Supercharger

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring