Auto magazin

Počelo primanje porudžbina za Jeep Rengade 4xe i Compass 4xe

Počelo primanje porudžbina za Jeep Rengade 4xe i Compass 4xe
21.07.2020.

Kao brend, Jeep je pionir u novim segmentima i u razvoju novih tehnologija. Legenda o ovom brendu započela je 1941. godine sa modelom Willys-Overland, prvim 4×4 vozilom koje je imalo masovnu proizvodnju i nastavljena je 1949. godine predstavljanjem modela Willys Wagon sa pogonom na sva četiri točka, čime je kreiran segment terenskih vozila.

Brend Jeep danas pravi još jedan veliki evolucioni korak ka poštovanju životne sredine i smanjenju ukupnog troška posedovanja automobila, predstavljajući nove modele Renegade 4xe i Compass 4xe plug-in hibridna električna vozila.

Auto magazin Srbija Jeep Renegade 4xe & Compass 4xeEvolucija vozila za sve vrste terena

Jeep Renegade 4xe i Jeep Compass 4xe se proizvode u FCA fabrici u Melfiju u regiji Bazilikata (Italija), gde se Jeep Renegade proizvodi još od 2014. godine.

Auto magazin Srbija Jeep Renegade 4xe & Compass 4xeIako se Jeep 4xe terenci proizvode u prvoj Jeep fabrici izvan Severne Amerike koja obuhvata ceo proizvodni ciklus, razvojni proces je dostigao svoj zenit na test poligonu Arjeplog u švedskoj Laponiji.
Testiranja su nastavljena tokom zime 2019. godine i tokom dugo očekivanog Jeep Winter događaja u gradiću Šampolik (region Doline Aosta, Italija), gde je ovaj brend pružio uvid u funkcionisanje 4xe sistema modela Jeep Renagade koji je tamo bio izložen.

Auto magazin Srbija Jeep Renegade 4xe & Compass 4xeZahvaljujući plug-in hibridnoj tehnologiji, u potpuno električnom režimu omogućava vožnju uz nultu emisiju štetnih gasova i prosečnu autonomiju od oko 50 kilometara.

Auto magazin Srbija Jeep Renegade 4xe & Compass 4xe4xe modeli takođe imaju novi 6-brzinski automatski menjač, unapređen Selec-Terrain 4×4 sistem za kontrolu sa eAWD režimima (4WD Lock, 4WD Low, Hill Descent Control) za uključivanje različitih režima vožnje – Auto, Snow, Mud & Sand, i Rock – uključujući i novi režim Sport za bolji odziv pri davanju gasa i upravljanju, koji se nalazi samo u 4xe verzijama modela Renegade i Compass.

Auto magazin Srbija Jeep Renegade 4xe & Compass 4xeJeep Renegade i Jeep Compass 4xe, snaga i performanse

I Jeep Renegade 4xe i Compass 4xe uparuju 1,3-litarske turbo benzinske motore sa električnim motorom koji se nalazi između zadnje osovine, kojeg napaja 11,4 kWh baterija koja se može ponovo puniti tokom vožnje ili putem utičnice kod kuće sa kućnim utikačem, korišćenjem efikasnog i praktičnog uređaja easyWallbox ili naprednijeg Connected Wallbox, ili na nekom od javnih mesta za punjenje.

Auto magazin Srbija Jeep Renegade 4xe & Compass 4xeEfikasni 1,3-litarski turbo motor sam isporučuje 130 KS ili 180 KS, plus 60 KS koje razvija električni motor, što daje konačan zbir od 190 KS (verzija Limited) ili 240 KS (Trailhawk i S verzije). Što se tiče obrtnog momenta, električni motor razvija 250 Nm, dok motor sa unutrašnjim sagorevanjem isporučuje 270 Nm. Ubrzanje od 0 do 100 km/h je oko 7.5 sekundi, sa maksimalnom brzinom od 130 km/h u potpuno električnom režimu, i do 200 km/h u hibridnom režimu.

Auto magazin Srbija Jeep Renegade 4xe & Compass 4xe

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android