Povratak legende – Acura NSX

Najpoznatiji Hondin sportski model "NSX" ponovo je u centru pažnje. U Detroitu je prikazana druga generacija koja će za američko tržište imati oznaku "akura NSX", dok će se u Evropi prodavati sa Hondinim znakom

Najpoznatiji Hondin sportski model “NSX” ponovo je u centru pažnje. U Detroitu je prikazana druga generacija koja će za američko tržište imati oznaku “akura NSX”, dok će se u Evropi prodavati sa Hondinim znakom.

auto magazin acura nsx 2

Prva generacija modela “NSX” je predstavljena 1990. godine i uz određene izmene prodavala se sve do 2005. Prototip nvog modela je prikazan januara 2012. i tri godine nakon toga pred nama je serijska verzija.

Acura_NSX_

Koncept super-automobila je zadržan; motor sa unutrašnjim sagorevanjem je pistavljen centralno, iza prednjih sedišta. Uz V6 benzinca sa dve turbine “NSX” ima još tri elektro-motora!

auto magazin acura nsx 3

Dva su postavljena napred da pogone prednje točkove, dok se zadnji nalazi praktično između benzinca i devetostepenog menjača sa dve lamele.

auto magazin acura nsx 5

Ukupna snaga sistema je 550 “konja”, tako da je ovo pravi hibridni super-auto sa pogonom na sva četiri točka. Naravno, tu je i mogućnost izbora različitih modova vožnje kao što su “tihi” mod, “sport”, sport plus” i “trek”, odnosno mod za stazu.

auto magazin acura nsx 7

Pozadi su pneumatici dimenzija 295/30Z R20 a napred 245/35Z R19. Kočnice su keramičke, sa šestoklipnim čeljustima. Još uvek nisu poznati drugi tehnički detalji i performanse, osim cene koja će startovati od 150.000 dolara.

Akura je inače luksuzni Hondin brend i namenjen je pre svega severno-američkom tržištu.

auto magazin acura nsx 1

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring