Pre 45 godina sastavljen je prvi prototip Juga

Prošlo je već petnaest godina od kako se Yugo ne proizvodi. Prvi prototip Juga predstavljen je pre tačno 45 godina predsedniku SFRJ Josipu Brozu Titu

Na današnji dan, pre tačno 45 godina, predsedniku SFRJ, Josipu Brozu Titu, u kragujevačkoj fabrici automobila Zastava predstavljen je prvi prototip Juga.

Trebalo je više od dve godine da se organizuje početak serijske proizvodnje. Prva serijski završena školjka napravljena je 11. novembra 1980. godine, a 17 dana kasnije kompletiran je i prvi serijski automobil.

auto magazin srbija prvi jugo prototip yugo tito

Do 11. novembra 2008. godine, kada je sa proizvodnih traka sišao poslednji sa oznakom Yugo Koral In 1,1 Ekonomik, proizvedeno je ukopno 794.428 primeraka Juga.

auto magazin srbija prvi jugo prototip yugo tito

 

1 KOMENTAR

  1. Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. I što je najznačajnije bio je veoma pristupačan, svako ko je želeo možeo je da poseduje novi auto. Šteta što se nije dalje razvijajo, Florida je bila mali korak nazad, a onda su došla krizna vremena i sve je propalo. A kako je moglo biti, primeri su Dačija i Škoda.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring