Predstavljen BMW X6 u Srbiji

Svečana premijera novog "BMW X6", druge generacije sportskog terenca, održana je u četvrtak u hotelu Kraun Plaza u Beogradu

Svečana premijera novog “BMW X6”, druge generacije sportskog terenca, održana je u četvrtak u hotelu Kraun Plaza (Crowne Plaza).

Nemanja Lazić, generalni direktor Delta Motors, zastupnika BMW Group za tržišta Srbije i Crne Gore izjavio je da, prema poslednjim podacima, BMW vozila imaju najveće prisustvo u Srbiji u premijum klasi.

Novi model je predstavljen pod sloganom “Bez limita. Bez konkurencije”. Jednostavno, “BMW X6” nema konkurenciju u Srbiji. A kada imate takvo vozilo, onda prodaja nije problem, rekao je Lazić.

Auto magazin novi BMW X6 u srbiji 3
Miroslav Mišković i Nemanja Lazić

U pogledu dimenzija, novi “X6” je veći u odnosu na prethodnika. Automobil je dugačak 4.909 mm, širok 1.989 mm, visok 1.702 mm, dok je međuosovinsko rastojanje jedino ostalo nepromenjeno. Nova verzija dobila je na aerodinamičnosti i činjenicom da je uprkos povećanim dimenzijama, lakša od prve serije za 25 kilograma.

Elegantan enterijer sa luksuznim detaljima prati prepoznatljiv dizajn BMW brenda. Najnovija tehnologija dominira multimedijalnim sistemima vozila, a prisutan je i veliki broj inovativnih inteligentnih softverskih rešenja. Iako ima veći prtljažni prostor (zapremina gepeka iznosi 580 l), ne izgleda glomazno i zadovoljava najviše estetske kriterijume spoljašnjeg i unutrašnjeg dizajna.

Auto magazin novi BMW X6 u srbiji 2

Model je dostupan u tri verzije, i to benzinac “xDrive50i”, dok druge dve verzije imaju dizel motor. Osnovnu dizel verziju, “xDrive30d”, zahvaljujući šestocilindričnom 3.0 litarskom bi-turbo motoru, karakteriše ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,7 sekundi. “M50d” je drugi dizel model koji iz stanja mirovanja do brzine od 100 km/h stiže za 5,2 sekunde.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring