Premijera: Audi A5

Kupe verzija "audija A4" i dalje ima oznaku "A5". Nova generacija je prostranija, brža i štedljivija u odnosu na prethodnu a istovremeno donosi i atraktivniju estetiku

Audiju je trebalo skoro godinu dana da posle premijere novog “A4” predstavi i kupe verziju konstruisanu na ovom modelu.

auto magazin srbija audi a5

Nije ni čudo što im je toliko trebalo, s obzirom da je Mercedes zadao dosta muke pojavom “C klase” kupe, koja je jedan od najlepših automobila ne samo u klasi već i šire.

auto magazin srbija audi a5

Audi tvrdi da njihov novi kupe svaki dan pretvara u praznik. Dizajnerski posmatrano, uvedeno je više razlika u odnosu na limuzinu nego što je to ranije bio slučaj.

auto magazin srbija audi a5

Auto je sada dosta lakši, ima veći gepek i ponudu prostora za putnike pozadi, a za nijansu je i duži kako bi se sve to ostvarilo. U odnosu na prethodnika ima i neuporedivo bolju aerodinamiku, sa otporom vazduha od 0,25 Cd spram pređašnjih 0,29.

auto magazin srbija audi a5

U Evropi će biti ponuđeno pet motora za početak, koji su 20 posto štedljiviji i isto toliko snažniji u odnosu na motore u prethodnoj generaciji.

auto magazin srbija audi a5

Ekvivalent “audiju S4” će biti “S5”, koji pokreće 3,0 V6 turbo-benzinac sa 354 KS. Njemu je iz stanja mirovanja do “stotke” potrebno svega 4,7 sekundi, što je na nivou doskorašnjih super-automobila.

auto magazin srbija audi a5

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring