Auto magazin

Premijera: potpuno novi Renault Kangoo

Premijera: potpuno novi Renault Kangoo
12.11.2020.

1

Renault je jutros predstavio potpuno novu generaciju svog dostavnjaka Kangoo. Kako se navodi u saopštenju za medije, trebalo bi da bude sofisticiraniji, s obzirom da ciljna grupa više nisu samo oni koji prevoze teret, već i porodice kojima je potrebno dosta prostora.

renault kangooIako se na priloženim renderima to ne vidi, najveća novina je izbacivanje B stuba. Da, koliko god delovala neverovatno, ova izmena će svakako omogućiti do sada najširi pristup unutrašnjem prostoru, tako da će moći da se prevoze i vrlo kabasti predmeti.

renault kangooMeđu novitetima je i dosta elektronskih sistema za povećanje bezbednosti, među kojima je i asistencija za sprečavanje zanošenja prikolice, kontrola stabilnosti prilikom kočenja i najnaprednija verzija automatskog kočenja.

renault kangoo

Renault Kangoo

Kao i do sada, renault Kangoo će imati standardnu i produženu verziju, automatske i manuelne menjače, dizel i benzinske motore, kao i potpuno električni pogon. Zapremina tovarnog prostora će biti od 3,3 do 3,9 kubnih metara kod standardne, odnosno od 4,2 do 4,9 kubnih metara kod produžene verzije.

renault kangooAko ste na zajedničkoj slici primetili da među vozilima ima razlike, u pravu ste. Paralelno sa novim Kanguom Renault je predstavio i teretnjaka pod nazivom Express. Baš kao što je to nekad bio naziv rezervisan za lakog dostavnjaka konstruisanog na bazi Renaulta 5, današnji ima sličan, niskobudžetni koncept.

renault kangooReč je o prepakovanoj Dačiji Docker, koja će se sa Renault znakom prodavati na tržištima van Evrope. Dok će se novi Kangoo proizvoditi u Francuskoj, Express će dolaziti iz fabrike u Maroku.

renault kangoo

Renault Express

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Nikola
    Nikola November 12, 17:33

    Interesantno. Deluje mi kao pravi porodicni automobil. I enterijer mi je nekako primiren.

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]