Premijera: potpuno novi Renault Kangoo

1

Renault je jutros predstavio potpuno novu generaciju svog dostavnjaka Kangoo. Kako se navodi u saopštenju za medije, trebalo bi da bude sofisticiraniji, s obzirom da ciljna grupa više nisu samo oni koji prevoze teret, već i porodice kojima je potrebno dosta prostora.

renault kangooIako se na priloženim renderima to ne vidi, najveća novina je izbacivanje B stuba. Da, koliko god delovala neverovatno, ova izmena će svakako omogućiti do sada najširi pristup unutrašnjem prostoru, tako da će moći da se prevoze i vrlo kabasti predmeti.

renault kangooMeđu novitetima je i dosta elektronskih sistema za povećanje bezbednosti, među kojima je i asistencija za sprečavanje zanošenja prikolice, kontrola stabilnosti prilikom kočenja i najnaprednija verzija automatskog kočenja.

renault kangoo
Renault Kangoo

Kao i do sada, renault Kangoo će imati standardnu i produženu verziju, automatske i manuelne menjače, dizel i benzinske motore, kao i potpuno električni pogon. Zapremina tovarnog prostora će biti od 3,3 do 3,9 kubnih metara kod standardne, odnosno od 4,2 do 4,9 kubnih metara kod produžene verzije.

renault kangooAko ste na zajedničkoj slici primetili da među vozilima ima razlike, u pravu ste. Paralelno sa novim Kanguom Renault je predstavio i teretnjaka pod nazivom Express. Baš kao što je to nekad bio naziv rezervisan za lakog dostavnjaka konstruisanog na bazi Renaulta 5, današnji ima sličan, niskobudžetni koncept.

renault kangooReč je o prepakovanoj Dačiji Docker, koja će se sa Renault znakom prodavati na tržištima van Evrope. Dok će se novi Kangoo proizvoditi u Francuskoj, Express će dolaziti iz fabrike u Maroku.

renault kangoo
Renault Express

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring