Auto magazin

Premijera: Renault Megane Sedan

Premijera: Renault Megane Sedan
12.07.2016.

Četvrta generacija “reno megana” će imati iste oblike karoserije kao i prethodne. Posle hečbeka i karavana očekivali smo sedan, odnosno zamenu za “fluensa”. Prve zvanične fotografije novog “megana sedan” Reno je objavio pre par sati.

auto magazin renault megane sedan

Alžir, Saudijska Arabija, Australija, Bugarska, Hrvatska, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Estonija, Mađaraska, Irska, Italija, Izrael, Letonija, Liban, Litvanija, Maroko, Poljska, Češka republika, Ruminija, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska i Ukrajina su zemlje kojima je novi sedan namenjen.

auto magazin renault megane sedan

Dakle, ova tržišta su i dalje primarna kada su u pitanju manji sedani, s obzirom da se po statistikama u njima i dalje vozi više ljudi po jednom automobilu u odnosu na zemlje Zapadne Evrope, pa je otuda i veća potreba za prtljažnim prostorom i generalno ovim oblikom karoserije.

auto magazin renault megane sedan

Ovaj put, dizajneri Renoa se nisu trudili da naprave najveći gepek na svetu, već da auto bude lep. “Megan sedan” je očigledno dizajniran sa velikom pažnjom tako da izgleda atraktivno čak i onima koji nisu tradicionalno naklonjeni sedanima C segmenta.

auto magazin renault megane sedan

Zapremina prtljažnika je ogromna, ali bez želje za ekstremnim ciframa. Sa 508 litara, “megan sedan” komotno može da preveze četvoročlanu porodicu na more, bez problema sa pakovanjem stvari.

auto magazin renault megane sedan

Zanimljivo je da će auto imati praktično sve od opreme koja se nudi u hečbek verziji, uključujući i jednu novinu – beskontaktno otvaranje prtljažnika, za koje još uvek nisu izneti detalji ali pretpostavljamo da će vozač moći da zamahne nogom ispod zadnjeg branika i gepek će se otvoriti.

auto magazin renault megane sedan

Za razliku od prethodnika, “renoa fluens”, “megan 4 sedan” neće biti kombinacija starijih i novijih tehničkih rešenja, već je konstruisan u potpunosti na novoj Reno-Nisanovoj mehaničkoj platformi CMF-C/D koju deli sa “espasom”, “kadžarom”, “senikom” i “talismanom”.

auto magazin renault megane sedan

U zavisnosti od tržišta, “megan sedan” će moći da se kupi sa dva benzinska i tri dizel motora. U ponudi će biti atmosferski 1,6 benzinac sa 115 “konja”, kao i 1,2 turbo sa 130 konjskih snaga.

auto magazin renault megane sedan

Dizelaši su poznati 1,5 i 1,6 dCi, sa 90, 110 i 130 konjskih snaga. Za ljubitelje automatika je obezbeđen širok izbor menjača, od CVT-a za 1,6 benzin, preko sedmostepenog EDC menjača sa dve lamele za 1,2 turbo pa sve do šestostepenog EDC za dizelaše.

auto magazin renault megane sedan

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Stavili smo zimske gume a kao da je prolerce. [...]

Па што није објављено то обавештење које су они послали свим домаћим медијима о снимању [...]

Ovakva rešenja mogu da pomognu. Gužve u velikim gradovima su stvarno postale nesnosne. I Beograd [...]

dobro objasnjenje [...]

Baš lepo izgleda [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »