Privatni trkački auto: Opel Astra TCR

Opel Astra TCR, koju je razvio Opel Motorsport u saradnji sa dugogodišnjim partnerom Kisslingom, dolazi sa dvolitarskim turbo motorom sa oko 330 "konja" i čitavim nizom tehničkih atrakcija

Razvoj nove Opel Astre TCR za mladu ali već izuzetno uspešnu TCR (Touring Car Racing) seriju ide po planu. Model za trkanje u klasi turističkih automobila za privatne vlasnike, baziran na novoj Astri, proslavio je juče svetsku permijeru na oficijelnoj TCR prezentaciji, održanoj u prestonici Belgije, Briselu.

auto magazin srbija opel astra tcr

Astra TCR, koju je razvio Opel Motorsport u saradnji sa dugogodišnjim partnerom Kisslingom, dolazi sa dvolitarskim turbo-benzincem sa 330 “konja”, 420 Nm i čitavim nizom tehničkih atrakcija. Ovaj trkački model će nastaviti dugu tradiciju vlasničkih trka u Opelu, uz zadržavanje bliskosti sa serijskim modelom i obezbeđivanje visokih performansi i tehnologije.

auto magazin srbija opel astra tcr

TCR serija, lansirana za sezonu 2015. pruža dobar poligon za profesionalne privatne timove. Zahvaljujući konceptu koji počiva na tri stuba, TCR model može da se trka u nacionalnim i kontinentalnim šampionatima, kao i u globalnoj TCR međunarodnoj seriji, i to sa potpuno istom homologacijom.

Nemačka će imati svoju sopstvenu TCR trkačku seriju sa „ADAC TCR Germany“. Dodatno, TCR klasa će biti uvedena i na ADAC 24 časa na legendarnom Nirburgringu, na taj način dodatno povećavajući mogućnosti za Opel Astru TCR.

auto magazin srbija opel astra tcr

Trkačka “astra”, koja zapravo samo izgleda kao standardna “astra”, ima svu opremu koju imaju i trkački automobili pa je iz tog razloga i cena na nivou – 95.000 evra. Prvi primerci stići će do svojih vlasnika krajem februara naredne godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring