Prodaja automobila u Srbiji na minimumu

Prodavci novih vozila nisu imali slabiju prodaju još od avgusta 2001. godine. U osmom mesecu ove godine na tržište su plasirali samo 1.445 automobila i lakih komercijalnih vozila

Ilustracija

Automobilsko tržište u Srbiji i dalje beleži slabe prodajne rezultate, bez znakova vodljivijeg oporavka. Iako je prvi deo godine imao uspona i padova, avgust je jasno pokazao svu ozbiljnost krize sa kojima se suočavaju kupci i prodavci vozila.

U avgustu ove godine zabeležen je dalji pad isporuka, pa se brojka novih automobila i lakih komercijalnih vozila zaustavila na tek 1.445 isporučenih. Prema istraživanju “Auto  magazina”, to je najslabiji prodajni rezultat još od daleke 2001. godine, kada je u istom mesecu prodato svega 921 vozilo.

Posmatrano po markama, najuspešniji brend je i dalje Škoda, koja je posredstvom uvoznika Autočačka, isporučila 271 češko vozilo, sledi Fijat sa 188, te Dačija sa 145 novih kupaca. Više od stotinu novoprodatih vozila imali su samo još Hjundai (122) i Folksvagen (108).

Iako je avgust tradiocionalno vreme kada prodaja automobila stagnira ili opada, ovogodišnji će ostati upamćen po jako slaboj prodaji. Oporavak na tržištu može se očekivati već u septembru, kao i do kraja godine, ali je neizvesno koliko će taj eventualni rast pomoći domaćim prodavcima, imajući u vidu krizu, kao i brojne nerešene probleme sa kojima se srpske automobilske kompanije suočavaju.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring