Prodaje se Porsche 928 na kome je Tom Cruise učio da vozi sa manuelnim menjačem

1

Nismo ljubitelji vesti gde se upliću estrada i poznate ličnosti, ali auto koji vam predstavljamo je svakako interesantan.

Ovaj Porsche 928 iz 1979. je učestvovao u snimanju filma Risky Business sa Tom Kruzom, i što je najzanimljivije, to je auto na kome je čuveni glumac ućio da vozi sa manuelnim memnjačem.

Porsche 928

Verujemo da su u međuvremenu vlasnici zamenili set kvačila, pre nego što je ponuđen na prodaju aukcijske kuće Benett-Jacskon iz Hjustona.

Osim što ima status filmske zvezde, ovaj Porsche 928 je bio eksponat brojnih muzeja, pojavljivao se u dokumentarcima ali i u jurnjavi u nekoliko filmova.

Porsche 928

Što je najgore, trenutna zlatna boja automobila uopšte nije originalna, ali mu sjajno stoji. Iz fabrike je izašao zelen a u nekom trenutku je bio beo.

U svakom slučaju, u veoma je dobrom stanju, pogotovo enterijer, koji podjednako pleni kao i njegove performanse. Krajem sedamdesetih, 928 je bio vrlo brz auto koji pokreće V8 benzinac zapremine 4,5 litre sa 222 konjske snage i 344 Nm.

Porsche 928

Pogon je zadnji, menjač petostepeni manuelni a do stotke stiže za nešto manje od sedam sekundi. Maksimalna brzina je 230 km/h.

Porsche 928

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring