Auto magazin

Proizvedeno 500 miliona GM vozila

Proizvedeno 500 miliona GM vozila
05.05.2015.
Opel i GM kažu: „Hvala 500 miliona puta“

Dženeral Motors danas slavi izuzetan jubilej - od osnivanja kompanije 1908., više od 500 miliona vozila je isporučeno kupcima širom sveta – to je brojka sa kojom ne može da se pohvali nijedan drugi proizvođač automobila

Opel, kao jedan od članova grupe sa bogatom tradicijom, odigrao je značajnu ulogu u tome: nemačka marka je proizvela 68 miliona vozila, najveći broj u glavnoj fabrici u Riselshajmu, gde se i održava proslava ovog značajnog događaja.

Verni kupci su pozvani na večeru sa članovima odbora u istorijskom ambijentu Opelove Garaže klasičnih vozila. Katarina Dionizijus (Katharina Dionysius) iz Ridštata, mogla je da uživa u posebnom iznenađenju tokom posete proizvodnoj hali: kao Opelov kupac dugi niz godina, na poklon je dobila “opel zafiru turer” (Opel Zafiru Tourer) koju je nedavno naručila, i to direktno sa proizvodne linije. Ovaj “jubilarni” poklon joj je uručio CEO Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Karl-Thomas Neumann).

gm jubilej 500 mil danke hvala

Katarina Dionizijus je imala nezgodu vozeći svoju Astru, par dana pred ovaj događaj. Automobil je teško oštećen, ali je ona pretrpela samo manje ozlede. Na “fejsbuku” je pohvalila svog “crvenog heroja” i zahvalila se Opelovim inženjerima za njihov “sjajan posao”. Njena nova Zafira Tourer dolazi sa “bešumnim”, dvolitarskim turbo-dizel motorom od 170 KS.

Dr Nojman je tom prilikom izjavio da je za njega ova godišnjica više od impresivnih brojki, jer 500 miliona automobila znače i 500 miliona kupaca, njihovih priča i iskustava. Mi svim tim kupcima kažemo “hvala” 500 miliona puta za vašu lojalnost i poverenje, jer je naša privilegija što smo igrali i igramo tako značajnu ulogu u vašim životima, kaže dr Nojman.

gm jubilej 500 mil danke hvala

GM je proslavio ovaj jubilej širom sveta. Praktično, simultano sa proslavom u Riselshajmu, verni kupci su pozvani i u proizvodne pogone u Severnoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Kini.

Opel je pod okriljem GM-a od 1929., i od tada do danas su mnogi značajni rezultati popločavali stazu za legendarne automobile poput “kadeta”, “rekorda”, “GT”-a, “mante”, “kapitena”… Opel je svo to vreme težio tehnološkim inovacijama; primera radi, 1989. je proizvođač iz Riselshajma bio prvi koji je svoje automobile opremao katalitičkim konverterom kao standardnom komponentom.

gm jubilej 500 mil danke hvala

U skladu sa tom tradicijom, nova tehnologija stupa na scenu: “Opel OnStar”. Reč je o personalnom servisu i asistenciji na putu, koji su dostupni od ove godine. Na taj način je vozilo pretvoreno u mobilnu vezu s internetom.

Svake godine, Opel proda više od milion automobila, nastavljajući na taj način trend rasta, s obzirom da je usred tržišne ofanzive kada je reč o novim modelima i agregatima. Ovogodišnji vrhunac je predstavljanje nove “astre”. Obećavam vam, takođe i u ime 35.000 zaposlenih u Opelu: ovaj automobil će još jednom doneti uzbuđenje našim kupcima, i regrutovati mnoge nove ljubitelje naše marke, izjavio je prvi čovek Opela, dr Nojman.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Na zallost,vas komentar je previse u crno-belom maniru. Globalno zagrevanje i energetska efikasnost su,na zalost,i [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad