Prva zvanična najava: Mercedes-Benz S-Class Cabriolet

Mercedes u svojoj gami ima nekoliko prestižnih kabrioleta ali već pola veka nedostaje jedan: onaj najveći i najprestižniji - Mercedes-Benz S-Class Cabriolet

Mercedes je prikazao prvu zvaničnu najavu kabrioleta na bazi “S klase kupe”, čija bi premijera trebalo da bude na Salonu automobila u Frankfurtu.

Najveći i najluksuzniji kabrolet štutgartske kompanije nema mnogo konkurenata u svetu koji se mogu prebrojati na prste jedne ruke.

Mercedes nije imao predstavnika u ovoj klasi još od 1971, kada je prestala proizvodnja kabrioleta na tadašnjoj “S klasi” (W 111).

 auto magazin Mercedes-Benz S-Class
Mercedes 280 SE (W 111) 1961-1971

Novi model će predstavljati sva najbolja dostignuća u oblasti tehnike i komfora koje je Mercedes dostigao. U svakom slučaju, kabrolet će izgledati većim delom kao “S klasa kupe”, s tim što će zadnji kraj biti nešto produžen u cilju skladištenja krova.

Kao i kod kupea, u ponudi će biti “S63” i “S65” verzije i one se očekuju tokom naredne godine. Pogon na zadnjim točkovima će biti standard a kupcima će na raspolaganju biti nekoliko motora kao i opcioni pogon na sva četiri točka.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring