Auto magazin

Prvi rođendan Jeep Renegade

Prvi rođendan Jeep Renegade
14.09.2015.
Virtuelni obilazak Jeep fabrike u Melfiju

Godinu dana nakon što je predstavljen Jeep Renegade, ovaj brend otvara vrata fabrike u Bazilikati, gde se sklapa prvi FCA model, koji se proizvodi u saradnji između Italije i SAD. Od 11. Septembra 2015. korisnici mogu da pođu u Virtuelni obilazak Jeep fabrike u Melfiju. Na ovom digitalnom putovanju, može se videti kompletan proizvodni ciklus prvog Jeep modela proizvedenog u Italiji

Zahvaljujući ovom novom alatu, svako može da otkrije tajne jedne od najmodernijih automobilskih fabrika u Evropi. U ovoj fabrici, skoro 8.000 zaposlenih i 968 robota proizvode “džip renegejd” i “fijat 500X”.

Predstavljen pre godinu dana, “renegejd” je prvi put ušao u segment kompaktnih SUV vozila. Do sada, preko 135.000 primeraka modela Renegade sišlo je sa proizvodne trake i postiglo odličan komercijalni uspeh, postavši najprodavaniji model u mnogim državama,i osvojivši mnoge međunarodne nagrade.

Auto magazin jeep renegade (2)

FCA fabrika u Melfiju je jedna od najnaprednijih automobilskih fabrika u Evropi, čemu je doprinela i investicija od preko milijardu evra, koja je omogućila proizvodnju novih modela.

Zahvaljujući aplikaciji Google Maps Business View, sada možete da posetiti FCA fabriku u Melfiju direktno preko Google Maps. Ukupno 3.924 slike su uslikane tokom tri dana kako bi ovo iskustvo bilo što realističnije. Sastavljene pomoću specijalnog algoritma koji kreira slike sa uglom od 360° horizontalno i 290° vertikalno, ove slike nude 327 različitih panoramskih tački gledišta, a svaka od njih se sastoji od 12 HD slika.

Auto magazin jeep renegade (1)

Korisnici na taj način mogu da se „kreću“ unutar ovog industrijskog postrojenja i istražuju detalje koji ih zanimaju dok prozate kroz četiri proizvodne jedinice u fabrici: presovanje, zavarivanje, farbanje i sklapanje. Tehnička zanimljivost: za kreiranje 3,5 minuta materijala u sedam video klipova, snimljeno je preko 1.200 minuta – ili oko 20 terabajta – materijala.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad