Puegeot 308 izabran za Ženski auto godine

1

Žiri za Ženski svetski automobil godine izabrao je Peugeot 308 za 2022 godinu. Ukupno 56 novinarki koje pokrivaju automobilsku industriju iz 40 zemalja širom 5 kontinenata glasalo je ove godine, a pobednik je proglašen na Međunarodni dan žena.

Za izbor je ove godine nominovano ukupno 65 kandidata, a u prvom krugu glasanja izabrani su najbolji automobili u šest kategorija. Pobednici su proglašeni 15. februara, a šest pobednika je potom korišćeno kao osnova za konačno glasanje.

Samo jedan automobil može biti proglašen za ženski svetski automobil godine, a čast pripada Peugeotu 308. Ispostavilo se da je konačno glasanje ove godine bilo tesnije nego ikad, rekla je Marta Garsija, izvršna predsednica WWCOTY.

peugeot 308

Ovo su pobednici u šest kategorija:

– Urban model: Peugeot 308
– Porodični SUV: Kia Sportage
– Veliki automobil: Ford Mustang Mach-E
– Veliki SUV: BMW iX
– Performansni automobil: Audi e-Tron GT
– 4×4 & Pick Up: Jeep Vrangler 4xe

„Pežo 308 je automobil koji nudi skoro sve što možete da poželite u automobilu. Vozi se veoma dobro i teško je poverovati da se ispod haube većine verzija nalazi samo 1,2-litarski motor“, komentariše Sendi Majre sa Novog Zelanda.

peugeot 308

Podsećanja radi, u zavisnosti od tržišta, novi 308 dolazi sa 1,2-litarskim turbo benzinskim motorom od 130 KS, 1,5-litarskim dizelom iste snage i dve plug-in hibridne opcije. Šestostepeni manuelni je standard za konvencionalne pogonske agregate, dok je automatski osmostepeni opciono dostupan.

Francuski model se prodaje u Evropi kao hečbek i karavan, a od nedavno je dostupan i na našem tržištu. Detaljan test ovog automobila možete da pročitate i u najnovijem Auto magazinu, koji će se pojaviti na kioscima u petak, 11. marta.

peugeot 308

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring