Auto magazin

Renault Austral je zamena za Kadjar!

Renault Austral je zamena za Kadjar!
08.03.2022.

1

Renaultova zamena za Kadjar je Austral, elektrificirani SUV koji je poznat po tome što predstavlja novi sportski Esprit Alpine nivo opreme za koji možemo očekivati da će biti predstavljen širom Renault linije

Austral je treći model u Renoovom portfoliju kada su u piutanju automobili C segmenta. Druga dva su Arkana crossover (kod nas Megane Conquest) i Megane E-Tech Electric.

Renault Austral

Pod haubom ima više zajedničkog sa prvim nego sa drugim, zahvaljujući hibridnim pogonima i odsustvu isključivo električnog pogona.

Renault Austral

Konstruisan na trećoj generaciji CMF-CD platforme Renault-Nissan Alijanse, Austral nudi sedišta za petoro u dva reda sedišta.

Renault Austral

Unutrašnjost je u skladu sa najnovijim trendom Renoa – komandna tabla je gotovo identična onoj u Meganu E-Tech electric.

Renault Austral

Tu su digitalni instrumenti dijagonale 12,3 inča, vertikalna multimedija od 12 inča i head-up displej od 9,3 inča . Infotainment sistem ima ugrađen Google i može se nadograditi Hi-Fi sistemom brenda Harman Kardon.

Renault Austral

Ko želi više luksuza i sportskog karaktera, može da se odluči za nivo opreme Esprit Alpine. Sadrži mat boju Satin Shale Grey, 20-inčne dijamantske crne aluminijumske felne, satensko crne krovne šine i presvlake od alkantare sa plavim šavovima.

Renault Austral

Tu su još volan od Nappa kože i aluminijumske nožne komande. Ideja je bila da se napravi veza sa sportskom Alpinom A110…

Dok osnovne verzije dobijaju konvencionalno upravljanje prednjim točkovima i zadnju osovinu sa torzionom gredom, skuplji modeli dolaze sa upravljanjem na sva četiri točka koji omogućava krug okretanja od 10,1 m.

Renault Austral

Oba tipa šasije su samo sa pogonom na prednjim točkovima. Iako su predviđena tri pogonska agregata, nijedan ne proizvodi više od 200 KS. Pomalo zbunjujuće je to što je osnovni motor snažniji od sledećeg u gami.

Renault Austral

Taj osnovni motor je laki hibrid koji se sastoji od proverenog 1,3 litarskog četvorocilindričnog turbo-benzinca u kombinaciji sa starter-generatorom uparenom sa litijum-jonskom baterijom od 12 V. Isporučuje 140 KS kada se naruči sa manuelnim menjačem, ili 160 KS sa automatskim.

Renault Austral

Mild Hibrid Advanced motor koji se nalazi stepenicu iznad na lestvici je noviji i zeleniji. Reno kaže da predstavlja pravu alternativu dizelu, koji u Evropi odbrojava poslednje dane. 1,2-litarski trocilindarski motor sa litijum-jonskom baterijom od 48 V razvija 130 KS.

Renault Austral

Najsnažniji i najčistiji od svih je E-Tech sa potpuno hibridnim pogonom. Osnova je 1,2-litarski trocilindarski benzinac, a Reno je ovaj put dodao i električni motor, plus visokonaponski starter-generator za pokretanje i punjenje baterije.

Renault Austral

Dostupan je sa 160 KS ili 200 KS, a Renault kaže da je Austral E-Tech u stanju da provede 80 odsto svog vremena na gradskim putevima u potpuno električnom režimu.

Renault Austral

Ako postoji loša strana potpunog hibrida osim početnih dodatnih troškova, to je prostor u prtljažniku. Laki hibrid 500 litara, dok puni hibrid zapreminu smanjuje na 430 litara.

Početak prodaje Renoa Austral možemo da očekujemo već krajem ove godine.

Renault Austral

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]