Redizajniran Audi A7 i S7

Audijev kupe sa četvora vrata, "audi A7" je dobio svoju drugu fazu. Tokom redizajna auto nije značajno promenjen u estetskom smislu, ali je dobio dosta noviteta u pogledu mehanike i elektrike

Audijev kupe sa četvora vrata, “audi A7” je dobio svoju drugu fazu. Tokom redizajna auto nije značajno promenjen u estetskom smislu, ali je dobio dosta noviteta u pogledu mehanike i elektrike.

Konkretno, promenjeni su maska i branici a nova svetla su dobila “matriks LED” elemente koji su sada dostupni kao dodatna oprema. Ovakva tehnologija omogućava praćenje objekata ispred vozila uz pomoć 3D kamere, oblikujući snop srednjih i dugih svetala u skladu sa potrebama.

Auto magazin Audi A7 S7 4

Unutrašnjost takođe nije pretrpela značajnije izmene, s tim što su ubačeni novi materijali kao što su specijalno brušen aluminijum i orahovina. Tu je i nova braon “valkona” koža, tako da “A7” i “A7” zapravo predstavljaju spoj najboljeg iz nautike i automobilizima.

Auto magazin Audi A7 S7 2

Najveće novine se odnose na motorizaciju. Tačnije, 3,0 TDI dizelaš je doteran tako da isporučuje 272 i 218 “konja”. Sve to ne bi bilo previše upečatljivo da nije prosečne potrošnje od svega 4,7 l/100 km i emisije ugljen-dioksida od 122 g/km, što je u rangu malih gradskih automobila.

Auto magazin Audi A7 S7 5

Vrhunac ponude dizelaša predstavlja 3,0 TDI bi-turbo sa 320 konjskih snaga u kombinaciji sa osmostepenim “tiptronik” (DSG) menjačem, dok se ostale varijante isporučuju sa sedmostepenim.

Što se tiče benzinaca, izdvajamo 4,0 TFSI od 450 KS koji se ugrađuje u “S7”. Na ovom motoru je primenjena tehnologija “cilindar na zahtev”, što znači da automatski isključuje određen broj cilindara ukoliko nema potrebe za ekstremnim performansama.

Auto magazin Audi A7 S7 6

Početak prodaje redizajniranih “audija A7” i “S7” je najavljen za kraj ovog leta. Cena u Nemačkoj kreće od 51.300 evra za “A7”, odnosno od 82.3000 evra za “audi S7”.

[vc_video title=”Pogledajte video redizajniranog Audija A7 i S7″ link=”http://youtu.be/g7lw1yYDeNY”]

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring