Redizajniran Fiat 500 najavljen za 4. juli

Fijat je potvrdio da će svetska premijera redizajniranog "petstotinjaka" biti održana 4. jula. Nakon osam godina proizvodnje, došlo je vreme za određene promene, za koje verujemo da neće biti velike.

Fijat je potvrdio da će svetska premijera redizajniranog “petstotinjaka” biti održana 4. jula. Nakon osam godina proizvodnje, došlo je vreme za određene promene, za koje verujemo da neće biti velike.

Na osnovu brojnih špijunskih fotografija možemo da konstatujemo da se razlike najviše odnose na nešto drugačiji dizajn odbojnika i blago redizajnirane svetlosne grupe.

Unutrašnjost takođe ne bi trebalo da bude previše izmenjena a razlike će se odnositi pre svega na dizajn ventilacionih otvora, dodatne kombinacije boja i novi multimedijalni uređaj.

Ciljna grupa je prilično osetljiva kategorija u marketinškom pozicioniranju automobila, pa je to još jedan razlog zašto tradicionalni i “konzeravitivni” evropski modeli ne menjaju previše svoj imidž.

“Fijat 500” je inače najprodavaniji mali auto u Evropi. Samim tim, nema potrebe radikalno menjati nešto čime su kupci generalno zadovoljni.

auto magazin fiat 500 facelift najava

Fijat je objasnio da je 4. juli izabran zbog toga što je to datum kada je 1957. predstavljen “500” prethodne generacije. U startu su ga voleli zbog lajfstajl imidža koji je bio specifičan za to vreme, ali je uključivao platneni krov, što je i danas stvar prestiža.

Imao je dvocilindrični vazduhom hlađeni motor zapremine 479 kubika sa svega 10 kW (13 KS). Uz masu od 470 kilograma, “petstotinjak” je mogao da razvije 80 km/h.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring