Auto magazin

Redizajnirana Toyota Rav4 dobila hibridni pogon

Redizajnirana Toyota Rav4 dobila hibridni pogon
03.04.2015.
Redizajn i hibridni pogon

Tojota je juče na Salonu automobila u Njujorku otkrila dva noviteta vezana za "rav4". Prvi je taj da je ovaj SUV redizajniran u skladu sa stilskim karakteristikama koje su započeli restilizovani "auris" i "avensis". Drugi novitet je uvođenje hibridnog pogona.

Tojota je juče na Salonu automobila u Njujorku otkrila dva noviteta vezana za “rav4”. Prvi je taj da je ovaj SUV redizajniran u skladu sa stilskim karakteristikama koje su započeli restilizovani “auris” i “avensis”. Drugi novitet je uvođenje hibridnog pogona.

auto magazin toyota rav4 hybrid 3

Na žalost, Evropa je mnogo manje tržište za japanske proizvođače automobila pa su sajmovi u Americi bolja prilika da se predstave noviteti, bar kada su u pitanju modeli koji se prodaju globalno.

auto magazin toyota rav4 hybrid 2

Iz tog razloga se Tojota odlučila da redizajnirani “rav4” predstavi u Njujorku a ne u Ženevi jer je SAD mnogo veće tržište za ovaj model. U skladu sa Tojotinom višedecenijskom strategijom hibridizacije pogona, i ovaj SUV je dobio elektrifikaciju.

auto magazin toyota rav4 hybrid 4

Naravno, neće biti zaobiđena ni Evropa, tako da će i vozači na Starom kontinentu moći da uživaju u svim prednostima koje ima hibridni pogon. Velika većina zemalja omogućava značajne subvencije za nabavku ovakvih vozila a “rav4” kao vrlo atraktivan SUV će sigurno biti još zanimljiviji.

auto magazin toyota rav4 hybrid 6

Tojota je paralelno radila na razvoju hibridnog pogona za “rav4” i bratski model “leksus NX”, sa kojim deli mnogo mehaničkih komponenti. Na žalost, još uvek nema informacija o tehničkim karakteristikama.

auto magazin toyota rav4 hybrid 9

Ne zna se mnogo ni o opremi, a možemo da pretpostavimo da će i evropska verzija imati dosta toga zajedničkog sa američkom, bar kada je u pitanju bezbednosna oprema. Jedna od zanimljivosti je i to da će “rav4” dobiti sve četiri kamere, tako da će na displeju moći da se vidi situacija oko automobila iz ptičje perspektive.

auto magazin toyota rav4 hybrid 5

Noviteti će biti i sistem za automatsko kočenje u cilju izbegavanja sudara, adaptivni tempomat, automatska duga svetla, kontrola mrtvog ugla…

auto magazin toyota rav4 hybrid 8

Evropska premijera redizajnirane “tojote rav4” i hibridne verzije se očekuje na jesen a početak prodaje početkom naredne godine.

auto magazin toyota rav4 hybrid 11

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]