Auto magazin

Rekordna Mercedes-Benz prodaja u februaru

Rekordna Mercedes-Benz prodaja u februaru
07.03.2015.
U znaku C-Klase i SUV modela

Kompanija iz Štutgarta isporučila je 120.270 vozila tokom februara, i postavila novi rekord povećanjem prodaje za 14,6 posto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Mercedes-Benc je ostvario novi prodajni rekord u februaru. Ovom uspehu u velikoj meri doprinela je “C klasa”, SUV modeli i kompaktna vozila. Nikada do sada nismo prodali ovoliki broj limuzina i karavan verzija modela “C klase”, SUV vozila i kompaktnih automobila tokom prva dva meseca u godini, izjavio je Ola Källenius, član upravnog odbora kompanije Dajmler, zadužen za prodaju i marketing Mercedes-Benc putničkih vozila.

U Evropi, ukupno 50.550 klijenata izabralo je novi “mercedes” (+17,1%), uključujući 17.494 vozila za kupce u Nemačkoj, najvećem Evropskom tržištu za Mercedes-Benc (+5,8%). Na nemačkom tržištu, kompanija iz Štutgarta je lider među proizvođačima premijum vozila.

Potražnja za kompaktnim Mercedes-Benc modelima nastavila je da se povećava: tokom februara, 35.159 kupaca odlučilo se sa vozilo iz ovog segmenta. Dodatno, prošlogodišnji prodajni rezultati premašeni su za 6,948 vozila (+24.6%).

auto magazin mercedes C klasa

Kao i u januaru, model limuzine i karavana “C klase” imala je porast prodaje u februaru od 66,6 posto. U prva dva meseca, isporučeno je ukupno 63.878 modela limuzine i karavana “C klase” (+59,1%). Ove godine zabeležena je najveća prodaja ovih modela u prva dva meseca.

Limuzina “E klase” zabeležila je posebno veliki rast prodaje na najvećem tržištu, u Kini, gde je prodaja porasla 16 posto u poređenju sa prethodnom godinom.

U segmentu najluksuznijih limuzina “S klasa” drži neprikosnoveno prvo mesto sa novim prodajnim rekordom od 15.024 vozila od počeka godine (+4,2%). U februaru, kinesko tržište bilo je najvažnije sa povećanjem prodaje od 16,8 posto.

auto magazin mercedes glk klasa

Veliku popularnost u februaru zabeležili su SUV modeli (+31,1%). “G klasa”, začetnik svih SUV modela, ostvarila je rast prodaje od 17,6 posto i postigla novi rekord prodaje za februar. Model “G 500 4×4²” uskoro kreće sa serijskom proizvodnjom, a svoju premijeru imao je na Međunarodnom Salonu Automobila u Ženevi.

Prodaja novih Smart modela u februaru iznosila je 8.303 vozila (12.7%). Izrazito veliko povećanje prodaje zabeleženo je na dva tradicionalno jaka tržišta: u Nemačkoj, gde je prodaja porasla za 33 posto u odnosu na isti period prošle godine i u Italiji gde je povećanje iznosilo 45,3 posto.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]