Auto magazin

Rekordna prodaja vozila brenda Jeep

Rekordna prodaja vozila brenda Jeep
09.01.2015.

Brend Džip je u 2014. godini zabeležio prodaju više od milion vozila širom sveta čime je, treći put uzastopno, postavljen apsolutni rekord. Prodaja 1.017.019 vozila nadmašila je rekordnu prodaju od 731.565 vozila ostvarenu 2013. godine za 39 odsto.

Prošla godina je peta uzastopna godina rasta prodaje vozila brenda Džip i na svetskom i na tržištu SAD, izjavio je Majk Menli, predsednik i izvršni direktor brenda Džip. Osim što smo posebno zadovoljni načinom na koji je novi “džip čiroki” prihvaćen na tržištu, činjenica je i da je svako vozilo iz programa brenda Džip zabeležilo značajan rast prodaje na globalnom nivou.

Dok je prodaja milion vozila 2014. godine svakako bila značajno postignuće, 2015. će biti godina transformacije u globalizaciji brenda, obzirom da pokrećemo lokalnu proizvodnju u Brazilu i vraćamo se lokalnoj proizvodnji u Kini, nakon odsustva od gotovo jedne decenije, dodao je Menli.

Nastojaćemo da nastavimo sa dobrom prodajom tokom 2015. godine sa kompletnom linijom snažnih i efikasnih SUV vozila – uključujući potpuno novi “džip renegejd” za 2015. godinu, koji će se pojaviti u prodajnim salonima širom sveta.

Pored rasta od 39 posto na globalnom nivou, prodaja brenda Džip u SAD u 2014. godini je povećana za 41 posto, ostvarujući rekordnu ukupnu prodaju od 692.348 vozila.

Prodaja modela Džip u EMEA regionu 2014. godine povećana je za 40 posto, u Evropi 65 posto, a u azijsko-pacifičkom regionu porasla je za 42 posto. U Kini, najvećem svetskom automobilskom tržištu, prodaja je povećana za 49 posto.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android