Renault Espace će koštati od 34.200 evra u Francuskoj

Reno je objavio cene za najnoviji "espas" koji je nedavno predstavljen na Salonu automobila u Parizu. Zvaničan početak prodaje je zakazan za proleće

Reno je objavio cene za najnoviji “espas” koji je nedavno predstavljen na Salonu automobila u Parizu. Zvaničan početak prodaje je zakazan za proleće.

auto magazin renault espace pocetak prodaje 7

Cene se kreću od 34.200 evra za baznu verziju sa 1,6 litarskim dizelašem od 130 “konja” pa sve do 46.300 evra koliko će koštati “inicijale pari” varijanta sa istim motorom od 160 KS i automatskim menjačem.

auto magazin renault espace pocetak prodaje 2

“Reno espas” je konceptualno i dalje MPV ali sa dosta primesa krosover segmenta kao što su branici u ofroud stilu i veliki točkovi prečnika 19 inča. Doduše, bazna verzija “lajf” (Life) će imati “samo” osamnaestice, LED glavna svetla, panoramski krov, parking senzore kao i “R link 2” multimedijalni uređaj sa 8,7 inčnim displejem.

auto magazin renault espace pocetak prodaje 12

Standard će biti elektronska ručna, pravi senzori pritiska u gumama, senzori za kišu i farove, hends-fri kartica za otključavanje koja omogućava automatsko aktiviranje farova kada se vozač približava vozilu, dvozonsku “klimu”, elektro-preklapanje retrovizora, Tom Tom navigaciju, blutut konekciju i Arkamis (Arkamys) ozvučenje.

auto magazin renault espace pocetak prodaje 4

“Zen” paket opreme je drugi po redu. Za cenu od 37.700 evra dodatno se dobija “multi-sens” sistem, odnosno nešto što veliki broj proizvođača već nudi u svojim modelima a to je promena karaktera automobila na dugme.

auto magazin renault espace pocetak prodaje 6

Preko tastera na centralnoj konzoli menja se odziv motora, logika automatskog menjača, progresivnost i direktnost upravljača, tvrdoća ogibljenja, ambijentalno osvetljenje, pa čak i zvuk motora. U opciji su “eko”, “komfort”, “neutral” i “sport” mod. Naravno, tu je i mogućnost personalizacije svih sistema.

auto magazin renault espace pocetak prodaje 5

Što se tiče bezbednosti, “zen” podrazumeva sistem za automatsko kočenje, prepoznavanje saobraćajnih znakova, rikverc kameru, atermički vetrobran sa UV filterom i elektro-podesivo vozačevo sedište sa masažerom.

auto magazin renault espace pocetak prodaje 3

Paket opreme “intens” već obuhvata električna vrata prtljažnika, hed-ap displej koji reprodukuje najbitnije infomracije na vetrobran, adaptivni tempomat, sistem za automatsko parkiranje i kožni enterijer. Ovde je i suvozač dobio elektro-podešavanje sedišta, kao i masažu.

auto magazin renault espace pocetak prodaje 10

Najbogatiji “inicijale pari” (Initiale Paris) je vrhunac ponude Renoa i podrazumeva devetnaestice, Bouz (Bose) audio sistem sa 12 zvučnika, “for kontrol” (4Control) sistem upravljanja na sva četiri točka (zakreću se i zadnji točkovi, slično kao na nekim modelima “lagune”) sa amortizerima promenljive tvrdoće. Tu su još roletnice na prozorima, napa koža, štep na komandnoj tabli kao i folija sa imitacijom drveta.

Renault_62395_global_en

Osim dizelaša od 130 i 160 KS, u ponudi će biti i “TCe 200” motor zapremine 1,6 litara sa 200 “konja” i 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Osim šestostepenog manuelnog i automatskog EDC menjača, u novi “espas” će se ugrađivati i sedmostepeni EDC menjač sa dve lamele.

Renault_64175_global_en

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring