Auto magazin

Renault EZ-PRO je vizija budućnosti dostave robe

Renault EZ-PRO je vizija budućnosti dostave robe
01.10.2018.

Grupa Renault predstavila je Renault EZ-PRO, autonomni, električni, povezani i deljeni koncept robo-kontejnera, viziju budućnosti prilagodljivih rešenja za poslednju fazu dostave za sve vrste profesionalaca.

Usluge poslednje faze dostave su najveća potencijalna prepreka profesionalnim dostavljačima u razdoblju kada e-trgovina beleži vrtoglav rast, kupci žele isporuku odmah, prodavci trebaju da smanje troškove dostave, a gradovi nastavljaju da traže nove načine za nošenje sa sve gušćim saobraćajem i gužvama.

21215741_2018_-_EZ-PRO

EZ-PRO je koncept koji se sastoji od autonomnog vodećeg kontejnera i robotizovanih kontejnera bez vozača.

Renault veruje da upravljanje posljednjom fazom dostave neće biti potpuno autonomno jer će ljudi u bliskoj budućnosti i dalje predstavljati suštinu usluga prevoza.

21215742_2018_-_EZ-PRO

U vodećem kontejneru vozila EZ-PRO je smešten upravnik koji nadgleda dostavu robe i usluga kao i svoju flotu.

Oslobođen napora vožnje, upravnik može da se usredsredi na zadatke dodane vrednosti, na primer na nadzor nad planiranjem rasporeda i robo-kontejnerima bez vozača, osiguravanje efikasne i prilagođene usluge kao što su lična, premium dostava namirnica ili dostava lomljivih predmeta.

21215754_2018_-_EZ-PRO

U skladu sa Renoovim obećanjem „Easy Life”, EZ-PRO upravniku nudi sigurno i ergonomično rešenje, što dokazuju ulazak spreda, upravljanje joystickom i upravljanje na sva četiri točka za lakše manevrisanje.

Robo-kontejneri bez vozača mogu se ili međusobno pratiti u konvoju ili se kretati nezavisno jedan od drugog. U skladu sa obećanjem marke Renault Pro+, posebno prilagođavanje je velika prednost ovog koncepta.

21215746_2018_-_EZ-PRO

EZ-PRO se odlikuje prilagodljivim modulima koji ispunjavaju najrazličitije potrebe kupaca, bilo da je reč o logističarima specijalizovanim za dostavu i poslednju fazu dostave ili prodavcima, zanatlijama i preduzetnicima.

EZ-PRO je deljeno rešenje. Konvoj kontejnera koji kreću iz istog središta i kojima upravlja isti logistički operater može nositi različite vrste robe.

Svaka čaura ima svog vlasnika, temu, klijente i mesto dostave. Međutim, njima se upravlja iz iste električne, autonomne platforme.

21215753_2018_-_EZ-PRO

Osim toga, svaki kontejner može da izvrši niz isporuka za jednu internet prodavnicu, a zatim niz isporuka za drugu prodavnicu.

Takvim deljenjem kontejnera povećava se produktivnost i smanjuju troškovi.

21215750_2018_-_EZ-PRO

EZ-PRO – jednostavno iskustvo za krajnje korisnike (primaoce)

EZ-PRO predstavlja optimalno rešenje za dostavu, kako za dostavne službe, tako i za kupce. Primaoci će moći da odaberu željeno vreme i mesto dostave.

21215751_2018_-_EZ-PRO

Krajnji korisnik će moći da bira da li želi da mu paket preda upravitelj ili želi da ga preuzme iz samoposlužnog ormarića robo-kontejnera bez vozača.

Tim ormarićima dostupnima 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji primaoc može pristupiti putem aplikacije na mobilnom telefonu.

Kupci će moći da prate svoj paket u stvarnom vremenu putem notifikacija na mobilnom telefonu.

21215755_2018_-_EZ-PRO

Uopšteno pozitivan uticaj na život u gradovima

EZ-PRO je dizajniran tako da smanji vizuelni uticaj i poboljša integraciju kontejnera sa vizurama gradova.

Zahvaljujući satenskom laku karoserije, poklopcima točkova kao i sjajnim površinama koje se otvaraju i uopšteno reflektujućoj karoseriji kontejnera u gradu izgledaju nenametljivo.

Poslednja faza dostave čini čak 30% saobraćaja u gradovima – to je opterećenje koje EZ-PRO može da smanji zahvaljujući mogućnostima deljene dostave i autonomne vožnje kao i fleksibilnosti.

21215748_2018_-_EZ-PRO

Na ovaj način će doprineti smanjenju broja vozila na putu u vreme najvećih gužvi kao i umanjiti učestalost zastoja usled loših vozačkih navika ili zbog loše parkiranih dostavnih vozila.

Protočnost saobraćaja će se takodje povećati zahvaljujući povezivanju robo-vozila sa gradskom infrastrukturom, kao što su semafori i centar za nadzor saobraćaja.

21215747_2018_-_EZ-PRO

EZ-PRO je deo serije Renaultovih konceptnih vozila fokusiranih na usluge gradske mobilnosti. EZ-PRO je nastavak na koncept EZ-GO električno, povezano, potpuno autonomno i deljeno robo-vozilo za prevoz ljudi.

Zajednički cilj im je da ponude održivu mobilnost za sve. Stoga je EZ-PRO 100 % električno vozilo, čime pomaže da se stvori čistiji i tiši transportni sistem.

Više informacija o Renoovim uslugama mobilnosti možete pronaći ovde.

21215743_2018_-_EZ-PRO21215744_2018_-_EZ-PRO21215745_2018_-_EZ-PRO

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Unutra osveženje, digitalni instrumenti i klima, spolja restilizacija sedmice [...]

Nažalost kod nas kupovina zimskih guma opterećuje značajno budžet, tako da se one vrlo često [...]

Poštovani, hvala Vam što ste nam javili da navedena web stranica više ne postoji. U [...]

Da li ste proverili na kom sajtu čovek završi kada klikne na link? [...]

Prelep, pogotovo zadnji deo [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »