Auto magazin

Renault EZ-PRO je vizija budućnosti dostave robe

Renault EZ-PRO je vizija budućnosti dostave robe
01.10.2018.

Grupa Renault predstavila je Renault EZ-PRO, autonomni, električni, povezani i deljeni koncept robo-kontejnera, viziju budućnosti prilagodljivih rešenja za poslednju fazu dostave za sve vrste profesionalaca.

Usluge poslednje faze dostave su najveća potencijalna prepreka profesionalnim dostavljačima u razdoblju kada e-trgovina beleži vrtoglav rast, kupci žele isporuku odmah, prodavci trebaju da smanje troškove dostave, a gradovi nastavljaju da traže nove načine za nošenje sa sve gušćim saobraćajem i gužvama.

21215741_2018_-_EZ-PRO

EZ-PRO je koncept koji se sastoji od autonomnog vodećeg kontejnera i robotizovanih kontejnera bez vozača.

Renault veruje da upravljanje posljednjom fazom dostave neće biti potpuno autonomno jer će ljudi u bliskoj budućnosti i dalje predstavljati suštinu usluga prevoza.

21215742_2018_-_EZ-PRO

U vodećem kontejneru vozila EZ-PRO je smešten upravnik koji nadgleda dostavu robe i usluga kao i svoju flotu.

Oslobođen napora vožnje, upravnik može da se usredsredi na zadatke dodane vrednosti, na primer na nadzor nad planiranjem rasporeda i robo-kontejnerima bez vozača, osiguravanje efikasne i prilagođene usluge kao što su lična, premium dostava namirnica ili dostava lomljivih predmeta.

21215754_2018_-_EZ-PRO

U skladu sa Renoovim obećanjem „Easy Life”, EZ-PRO upravniku nudi sigurno i ergonomično rešenje, što dokazuju ulazak spreda, upravljanje joystickom i upravljanje na sva četiri točka za lakše manevrisanje.

Robo-kontejneri bez vozača mogu se ili međusobno pratiti u konvoju ili se kretati nezavisno jedan od drugog. U skladu sa obećanjem marke Renault Pro+, posebno prilagođavanje je velika prednost ovog koncepta.

21215746_2018_-_EZ-PRO

EZ-PRO se odlikuje prilagodljivim modulima koji ispunjavaju najrazličitije potrebe kupaca, bilo da je reč o logističarima specijalizovanim za dostavu i poslednju fazu dostave ili prodavcima, zanatlijama i preduzetnicima.

EZ-PRO je deljeno rešenje. Konvoj kontejnera koji kreću iz istog središta i kojima upravlja isti logistički operater može nositi različite vrste robe.

Svaka čaura ima svog vlasnika, temu, klijente i mesto dostave. Međutim, njima se upravlja iz iste električne, autonomne platforme.

21215753_2018_-_EZ-PRO

Osim toga, svaki kontejner može da izvrši niz isporuka za jednu internet prodavnicu, a zatim niz isporuka za drugu prodavnicu.

Takvim deljenjem kontejnera povećava se produktivnost i smanjuju troškovi.

21215750_2018_-_EZ-PRO

EZ-PRO – jednostavno iskustvo za krajnje korisnike (primaoce)

EZ-PRO predstavlja optimalno rešenje za dostavu, kako za dostavne službe, tako i za kupce. Primaoci će moći da odaberu željeno vreme i mesto dostave.

21215751_2018_-_EZ-PRO

Krajnji korisnik će moći da bira da li želi da mu paket preda upravitelj ili želi da ga preuzme iz samoposlužnog ormarića robo-kontejnera bez vozača.

Tim ormarićima dostupnima 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji primaoc može pristupiti putem aplikacije na mobilnom telefonu.

Kupci će moći da prate svoj paket u stvarnom vremenu putem notifikacija na mobilnom telefonu.

21215755_2018_-_EZ-PRO

Uopšteno pozitivan uticaj na život u gradovima

EZ-PRO je dizajniran tako da smanji vizuelni uticaj i poboljša integraciju kontejnera sa vizurama gradova.

Zahvaljujući satenskom laku karoserije, poklopcima točkova kao i sjajnim površinama koje se otvaraju i uopšteno reflektujućoj karoseriji kontejnera u gradu izgledaju nenametljivo.

Poslednja faza dostave čini čak 30% saobraćaja u gradovima – to je opterećenje koje EZ-PRO može da smanji zahvaljujući mogućnostima deljene dostave i autonomne vožnje kao i fleksibilnosti.

21215748_2018_-_EZ-PRO

Na ovaj način će doprineti smanjenju broja vozila na putu u vreme najvećih gužvi kao i umanjiti učestalost zastoja usled loših vozačkih navika ili zbog loše parkiranih dostavnih vozila.

Protočnost saobraćaja će se takodje povećati zahvaljujući povezivanju robo-vozila sa gradskom infrastrukturom, kao što su semafori i centar za nadzor saobraćaja.

21215747_2018_-_EZ-PRO

EZ-PRO je deo serije Renaultovih konceptnih vozila fokusiranih na usluge gradske mobilnosti. EZ-PRO je nastavak na koncept EZ-GO električno, povezano, potpuno autonomno i deljeno robo-vozilo za prevoz ljudi.

Zajednički cilj im je da ponude održivu mobilnost za sve. Stoga je EZ-PRO 100 % električno vozilo, čime pomaže da se stvori čistiji i tiši transportni sistem.

Više informacija o Renoovim uslugama mobilnosti možete pronaći ovde.

21215743_2018_-_EZ-PRO21215744_2018_-_EZ-PRO21215745_2018_-_EZ-PRO

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti nigde javno dostupna ostalim posetiocima sajta.
Obavezna polja su obeležena *

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

@Рентакарммс, па и не мораш да изнајмљујеш од рента кара теренце. Довољно ти је да [...]

onaj majstor Todorovic kaze da trosi 12 lit na 100 km. Kome verovati [...]

Da li je na prodaju country [...]

pozdrav dal mozete popraviti ili zameniti displej na kilometar satu na audi a4 2005god.disela 2 [...]

Ne dajemo savete u vezi polovnih automobila iz prostog razloga što najčešće ne možemo da [...]

preuzmite auto magazin za android

Primajte novosti Auto magazina

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »