Renault Scenic E-Tech deli mnogo toga sa Nissanom Ariya

Originalni Scenic iz 1996. godine bio je veliki hit za Renault i pomogao je stvaranju procvata minivana C segmenta u Evropi koji je počeo da jenjava tek dolaskom krosovera i SUV-ova slične veličine deset godina kasnije.

Renault Scenic E-Tech

Skoro tri decenije kasnije, Renault preobražava Scenic u električni auto u stilu krosovera, kako bi se suprotstavio modelima kao što su VW ID.4, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, i Nissan Ariya.

Renault Scenic E-Tech

Renault neće u potpunosti otkriti Scénic E-Tech Electric sve do Auto salona u Minhenu u septembru, ali je objavio nekoliko slika vešto kamufliranog automobila kako bismo dobili približnu predstavu o tome kako će izgledati.

Renault Scenic E-Tech

Slike pokazuju da se Scenic udaljio od oblika minivana sa jednozapreminskom karoserijom i da je poprimio tradicionalni oblik krosovera.

Ne znamo tačno šta se krije ispod haube, ali nije teško nagađati na osnovu pogonskih sistema ponuđenih u manje prostranom bratu Scenica, Meganu E-Tech Electric, i Nissanovoj Ariyi.

Renault Scenic E-Tech

Sva tri vozila su konstruisana na CMF-EV platformi koja se može konfigurisati u verzijama sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, pri čemu vozila sa pogonom na dva točka imaju jedan motor smešten napred, umesto pozadi kao kod nekih konkurentskih električnih vozila poput VW-a ID.4.

Renault Scenic E-Tech

Megane je dostupan samo sa prednjim pogonom, sa maksimalnom snagom 218 KS i maksimalnom baterijskom kapacitetom od 60 kWh, dok bi motorni izbor za Scenic mogao da se poklopi sa Ariyinim, koji uključuje i konfiguraciju sa dva motora i snagu od 394 KS sa baterijskim kapacitetom od 90 kWh.

Renault Scenic E-Tech

Ne očekujemo da se pogonski sklop sa vodonikom iz koncepta Scenic Vision pojavi kada automobil krene u prodaju u Evropi 2024. godine.

Koncept je imao elektromotor postavljen napred sa 218 KS, produžetak dometa pomoću gorivih ćelija na vodonik koji generišu 22 KS i bateriju kapaciteta 40 kWh. Ova hibridna konfiguracija omogućava vozilu da nosi duplo lakšu bateriju za isti domet.

Renault Scenic E-Tech

Renault nije objavio dimenzije novog Scenica, ali ako serijski automobil odgovara konceptu, dužina će biti 4.490 mm, što ga čini primetno većim od Meganea (4.199 mm). Međutim, za razliku od nekih prethodnih (Grand) verzija starijih Scenica, EV će biti dostupan samo sa pet sedišta, umesto sa sedam.

Renault Scenic E-Tech

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring