Renault Twizy moći će da voze 14-godišnjaci

"Reno tvizi" će moći da voze i četrnaestogodišnjaci ali u Evropskoj uniji. Nova direktiva je omogućila da se starosna granica pomeri naniže a do sada je iznosila 16 godina.

“Reno tvizi” će moći da voze i četrnaestogodišnjaci ali u Evropskoj uniji. Nova direktiva je omogućila da se starosna granica pomeri naniže a do sada je iznosila 16 godina.

Deca će moći da voze Renoov električni mali auto po direktivi koja im omogućava da voze lake kvadricikle sa sopstvenim pogonom ukoliko imaju položen ispit o poznavanju sobraćajnih znakova i propisa, kod nas poznatiji kao PSP.

auto magazin renault twizy za 14 godisnjake

Zahvaljujući izmenama zakona praktično je omogućena bezbednija alternativa skuterima, s obzirom da “tvizi” ima četiri točka. Standardno je opremljen vazdušnim jastukom, dvostrukim sigurnosnim pojasem, disk kočnicama i sigurnosnim ramom koji pruža zaštitu u slučaju sudara ili prevrtanja.

Maksimalna brzina “tvizija” može da bude ograničena na 45 km/h. Mnogi ovu izmenu direktive smatraju velikom prednošću jer će se deca brže prilagoditi saobraćaju i naučiti da poštuju propise i druge učesnike.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring