Rolls-Royce Cullinan: perfekcija bez obzira na razmeru

Ser Henry Royce je jednom rekao da “male stvari čine perfekciju, ali da perfekcija nije mala stvar”. Ova izreka upravo može da se primeni na najnovijem modelu koji Rolly-Royce predstavlja.

To je bukvalno model svog prestižnog SUV-a Cullinan u razmeri 1:8. Nastao je kao odgovor na nemogućnost vožnje tokom pandemije, sa ciljem da se tako potrebna životna zadovoljstva mogu ostvariti i kod kuće.

Replika modela Cullinan je toliko verna velikom originalu, da sadrži preko hiljadu individualnih komponenti. Pravi se ručno po porudžbini i željenim specifikacijama kupca, baš kao i pravi automobil.

Auto magazin Srbija Rolls-Royce Cullinan 1:8 Scale replicaZa taj proces potrebno je ne samo ogromno strpljenje, već i preko 450 sati rada, što je više od polovine vremena neophodnog da se napravi pravi Cullinan u Rolls-Royce fabrici u mestu Goodwood.

Replika je ručno ofarbana Rolls-Royce bojom, a zatim ispolirana do specifikacija koje važe za pravi automobil. To znači da se taj proces obavlja najfinijim četkama, kao na originalu.

Klijenti za svoj model mogu da odaberu jednu od 40.000 “standardnih” boja ili da poruče boju po sopstvenoj želji.

Auto magazin Srbija Rolls-Royce Cullinan 1:8 Scale replicaSpoljašnje svetlosne grupe su u potpunosti funkcionalne i aktiviraju se preko daljinskog koji je takođe brendiran Cullinan znakom. Pod haubom je takođe do detalja interpretiran V12 motor zapremine 6,75 litara.

Kada se otvore vrata, dočekaće vas ambijentalno osvetljenje, preciznost izrade kao na pravom automobilu, ali i materijali – drvo, koža i pravi štep.

Skoro metar dugačka, replika je postavljena na sjajnu crnu podlogu, spremna da fascinira iz svakog ugla.

Auto magazin Srbija Rolls-Royce Cullinan 1:8 Scale replica

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring