Sajam automobilske opreme i prateće industrije Autopromotec 2022 u Bolonji

1

Organizatori 29. Međunarodne bijenalne izložbe automobilske opreme i drugih proizvoda namenjenih automobilskoj industriji, koja će se održati u Bolonji od 25. do 28. maja 2022., već su pokrenuli nekoliko inicijativa za privlačenje međunarodnih posetilaca

Više od tri godine nakon poslednjeg događaja uživo, Autopromotec, potvrđen je kao događaj koji se ne sme propustiti ukoliko želite da otkrijete najnovije inovacije i trendove u automobilskom svetu, koji dele poglede o sadašnjem i budućem scenariju budužnosti ovog sektora, ali i važnoj poslovnoj prilici i mogućnosti umrežavanja.

Atraktivnost i poslovna sposobnost – ključne su reči strateškog plana međunarodne promocije sledećeg izdanja sajma Autopromotec. Organizatori bijenalne međunarodne izložbe automobilske opreme i i drugih proizvoda namenjenih automobilskoj industriji, pokrenuli su niz opsežnih promotivnih aktivnosti kako bi privukli što više kupaca, donosilaca odluka i učesnika na međunarodnom nivou.

Nekoliko izložbenih dvorana već je u potpunosti zauzeto, a neki sektori beleže snažan rast. Na ovogodišnjem izdanju sajma Autopromotec jedna od najjačih kategorija proizvoda biće rezervni delovi, komponente i auto-servisi; ovaj sektor se poslednji pridružio događaju. Dok Autopromotec nudi opremu i gume već više od 50 godina, komponente i rezervni delovi uključeni su “jedva” već 15 godina. Na prošlom izdanju sajma primijetili su veliki porast broja posetilaca i izlagača, što je dovelo do povećanja izložbenog prostora s tri paviljona na četiri.

Autopromotec će također biti prava prilika za ažuriranje ličnog i profesionalnog znanja zahvaljujući bogatom programu radionica i događanja posebno osmišljenih za međunarodnu publiku. Izdanje 2022. biće prošireno IAM-om (International Aftermarket Meetings), krugom od 6 radionica globalne prirode i s evropskim fokusom, čiji će radni jezik biti engleski, i koji se fokusira na najvažnija pitanja za sektor i okuplja ključne igrače u nizu dubinskih sastanaka. IAM se temelji na širokom međunarodnom uticaju Autopromoteca i bliskim odnosima sa svim sektorskim udruženjima na evropskoj i globalnoj razini. Planiranih 6 radionica održaće se u prva dva dana sajma, 25. i 26. maja, organizovanih u saradnji s EGEA-om (European Garage Equipment Association) i glavnim nacionalnim i međunarodnim trgovačkim udruženjima. Fokus sastanaka, koji je posebno osmišljen za međunarodnu publiku, posebno evropsku, biće usredsređen na različita ključna pitanja za automobilski svet nakon pandemije, i ponudiće svim akterima u lancu snabdevanja jedinstvenu priliku za učenje i razmenu iskustava.

Već su predstavljeni naslovi prvih tema: “Pristup podacima i slobodna konkurencija”, je skup koji će se fokusirati na pristup tehničkim informacijama i podacima o vozilu te na problematiku konkurencije u postmarketu. “Konferencija o periodičnim tehničkim pregledima” biće posvećena inspekcijama, dok će treći IAM sastanak pod nazivom “Global Aftermarket Conference” biti posvećen automobilskom aftermarketu. Osim ovih sastanaka, održaće se i tri radionice: o komponentama budućnosti, novoj digitalnoj radionici i razvoju u svetu guma.

No, ovo su samo prvi detalji programa, koji će u potpunosti biti otkriveni u narednim sedmicama. Organizatori za sada pokazuju posebnno interesovanje za uključivanje međunarodnih operatera: italijanska vlada nastavlja ublažavati ograničenja mera povezanih s COVID-om, olakšavajući stranim posetiocima planiranje putovanja. Autopromotec, s druge strane, svojoj međunarodnoj publici nudi niz pogodnosti – uključujući poseban set sniženih cena letova i noćenja rezervisanih za goste sajma.

Osim toga, zahvaljujući punoj sinergiji sa sistemom Motor Valley (udruženje koje okuplja sve glavne automobilske i biciklističke marke u regiji Emilia-Romagna), poseta Autopromotecu biće jedinstvena prilika za otkrivanje najnovijih tehničkih inovacija u ovoj branši i nezaboravno iskustvo za sve entuzijaste.

Prijave za posetioce su već otvorene: registrujte se već sada i planirajte svoju posetu sajmu Autopromotec 2022.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring