Auto magazin

Sajam motocikala u Kelnu

Sajam motocikala u Kelnu
10.10.2016.

Sajam motocikala u Kelnu, Intermot 2016 je upravo završen. Izdvojili smo nekoliko modela koji su se nama učinili najzanimljivijim, a koji će moći da se nabave i na domaćem tržištu. Na ovoj listi našla su se sva četiri japanska proizvođača i tri evropske marke.

Prvi od sedam je Jamaha “MT-10 SP” super nejkid snage 160 KS i 111 Nm pri 9000 obrtaja u minuti, dok je većina elemenata preuzeta sa aktuelnog super sportiste “R1”. Ovaj model kao i njegova standardna verzija, u novoj generaciji imaće kvik-šift menjač.

Auto magazin Yamaha MT10_EU

Yamaha MT-10 SP

BMW je predstavio kafe-rejser verziju modela “R najn T” čijem je imenu pridodato još “rejser”. Ovaj motor krasi veoma zanimljiv retro dizajn, ima snagu od 110 KS, a ABS sistem je standard.

Auto magazin bmw-r-ninet1

BMW R nine T racer

Honda “CBR 1000RR Fajerblejd SP” naredne 2017. slavi 25 godina postojanja. Redni četvorocilindraš od 999,8 ccm i ima 11 “konja” više od prethodnog modela što iznosi 189 KS pri 12,500 o/min, a motor je 3,5 kg lakši.

17YM CBR1000RR Fireblade SP

Honda CBR1000RR Fireblade SP

“Dukati supersport” je još jedan evropski model. Motor je “V2 testastreta” od 937 ccm i 115 KS i prema rečima proizvođača zamišljen je kao sportista za svakodnevnu vožnju. Paralelno sa ovim motorom predstavljena je i njegova “S” verzija sa kvik-šifterom i Olinsovim ogibljenjem.

Auto magazin Ducati SUPERSPORT S

Ducati SUPERSPORT S

Novi “Suzuki GSXR 1000” koncept predstavljen je pre skoro godinu dana, i ovim motorom Suzuki pralnira da povrati slavu nama omiljenog modela iz 2008. Novi Suzukijev super sportista ima 202 konjske snage i isto toliko kilograma. Suzuki će ponuditi i limitiranu “GSX-R 1000R” verziju.

Auto magazin Suzuki_gsxr_1000

Suzuki GSXR 1000

Za predstavnika veoma popularnih takozvanih avanturista odabran je “KTM 1290 Super advenčr”. Prodavaće se u tri verzije; “T”, “S” i “R”, odnosno “turing”, of-roud i “strit”

Auto magazin KTM-1290-SUPER-ADVENTURE-S

KTM Super Adventure S

Poslednji na spisku je čudovište iz Kavasakija “ZX 10RR”. Pravljen je na osnovnu motora kojim ova fabrika nastupa u Super Bajk takmičenju i ima jedno sedište, a na tržištu Evrope biće dostupno samo 500 primeraka ovog motocikla.

Auto magazin Kawasaki_ZX-10RR

Kawasaki ZX-10RR

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Moto

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Bolji je Opel Grandland x 2.0 d. [...]

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Preuzmite Auto magazin za android