Auto magazin

Škoda 18. put za redom podržava Tour de France

Škoda 18. put za redom podržava Tour de France
22.06.2021.

1

ŠKODA AUTO ove godine podržava Tour de France 18. put zaredom (26. juna – 18. jula 2021.). Sa ukupno 250 vozila, proizvođač automobila pruža mobilnost organizatorima biciklističke trke, kao i brojnim timovima. Flota uključuje modele ŠKODA ENYAQ iV, ŠKODA OCTAVIA i OCTAVIA iV, kao i ŠKODA SUPERB iV. Potpuno električni SUV češkog proizvođača automobila ove godine će ponovo služiti kao komandno vozilo i mobilni kontrolni centar („Crveni automobil“) direktoru Tour de France-a Christian Prudhomme. Pored toga, ŠKODA AUTO je sponzor Zelenog dresa za lidera po broju bodova i, kao partner zvanične Tour de France aplikacije, obaveštavaće navijače o najnovijim događanjima na stazi

Tour de France se održava 108. put, a počinje 26. juna Grand Dépar-om u Brestu. Tour de France pokriva 21 etapu na preko 3.300 kilometara, uključujući šest planinskih etapa. Peloton će na cilj stići na Jelisejskim poljima u Parizu, 18. jula.

ŠKODA AUTO je ove godine 18. put zvanični partner najvećeg svetskog biciklističkog događaja. Kompanija je obezbedila oko 250 vozila. Flota koja se sastoji od modela ŠKODA ENYAQ iV, ŠKODA OCTAVIA i OCTAVIA iV, kao i ŠKODA SUPERB iV, pružaće mobilnost organizatorima i menadžmentu trke i biće servisno vozilo na ruti. ŠKODA AUTO takođe će pružiti VIP prevoz godišnjim pobednicima takmičenja, koji će ponovo imati priliku da izbliza dožive Tour de France.

Ove godine peloton će ponovno predvoditi ŠKODA ENYAQ iV: Direktor Tour de France-a Christian Prudhomme koristiće potpuno električni SUV kao mobilni komandni centar. Na početku svake etape maše žutom zastavom kroz otvor na krovu, a zatim usmerava trku iz vozila uz pomoć sofisticirane komunikacijske tehnologije. Na primer, može dati sigurnosne instrukcije kad god je to potrebno. U nekim fazama Christian Prudhomme će takođe koristiti ŠKODA SUPERB iV s plug-in hibridnim pogonom kao „Crveni automobil“.

Tokom trke, ŠKODA AUTO logo biće istaknut na Zelenom dresu za takmičara koji osvoji najviše bodova, koji proizvođač automobila sponzoriše od 2015. godine. Pobednik najveće svetske biciklističke trke podići će kristalni pehar na Aveniji Champs-Élysées jedanaesti put; ŠKODA Design i Peter Olah, rukovodilac dizajna enterijera u ŠKODA AUTO, ponovo su odgovorni za izradu i dizajn pobedničkog trofeja.

skoda-enyaq

Škoda Enyak na trci Tour de France 2020.

ŠKODA AUTO kampanja „The beautiful circus: You have to love it. We do.“

Da bi se poklopilo s Tour de France-om, ŠKODA pokreće kampanju „The beautiful circus: You have to love it. We do“. Naglašava činjenicu da je potrebna strast za nadmetanje u tako zahtevnoj trci. ŠKODA promoviše kampanju u televizijskim spotovima, na svojim kanalima na društvenim mrežama i na posebnoj web stranici kompanije www.welovecycling.com. Na ovoj stranici ljubitelji biciklizma pronaći će zanimljive informacije o najpoznatijoj svetskoj biciklističkoj trci i takmičenju s ekskluzivnim nagradama.

Kao partner zvanične Tour de France aplikacije, ŠKODA obezbeđuje da ljubitelji biciklizma mogu pratiti događaje na ruti. Uz trenutnu lestvicu, aplikacija takođe nudi GPS praćenje u realnom vremenu, profile vozača i još mnogo toga. Aplikacija je besplatna za preuzimanje i dostupna je za Android i iOS.

ŠKODA korporativna istorija počela je s biciklom

ŠKODA strast prema biciklizmu utemeljena je na samim počecima istorije kompanije: 1895. godine Václav Laurin i Václav Klement osnovali su biciklističku radionicu u mestu Mladá Boleslav u Češkoj, postavljajući temelje današnjoj kompaniji ŠKODA AUTO.

Kao „motor biciklizma“, proizvođač automobila promoviše biciklizam na raznim nivoima. Pored Tour de France i Tour of Spain („Vuelta“), ŠKODA AUTO podržava brojne međunarodne biciklističke trke, kao i nacionalne i međunarodne bazne sportske događaje. Bicikli i biciklistički dodaci sastavni su deo proširenog asortimana brenda ŠKODA.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]