Škoda Enyaq Coupe iV je prvi kupe SUV za Evropu

1

Ako ste mislili da je ovo prvi kupe SUV Škode ikada, nije. Kodiaq GT i Kamiq GT su dostupni u Kini već nekoliko godina.

Neko bi rekao da je ovaj oblik karoserije u suprotnosti sa principima Škodinih modela, s obzirom da su prostraniji u odnosu na konkurente.

U slučaju kupea, linija krova će sigurno u nekoj meri narušiti prostor za glavu. I ne samo to, kupe verzija Škode Enyaq će smanjiti tovarni kapacitet za 15 litara, mada to neće biti smak sveta jer ćete i dalje imati 570 litara na raspolaganju.

Uoči svetske premijere 31. januara, elegantniji derivat se ponovo prikazuje u skicama.

Škoda Enyaq Coupe iV
Škoda Enyaq Coupe iV sa renderom Škode Monte Carlo iz tridesetih

Dok konvencionalno oblikovani Enyaq ima koeficijent otpora od 0,247, kupe će smanjiti Cd na 0,234 i to bi trebalo da se pretvori u nešto većua utonomiju. Iako nosi reč „kupe“ u svom zvaničnom imenu, ali će SUV zapravo biti jedan milimetar viši od standardnog modela. Takođe će biti 4 mm duži i deliće osvetljenu prednju masku sa standardnom verzijom.

Kao što je ranije najavljeno, Škoda Enyaq Coupe iV će se nuditi sa 177, 201, i 261 konjskom snagom, uz izbor kapaciteta baterije između 62 ili 82 kWh.

Takođe očekujemo da će RS varijanta stići sa elektrikom modela VV ID.5 GTX i njegovih 300 KS. Jeftiniji nivoi opreme će se zadovoljiti pogonom na zadnjim točkovima i jednim elektro-motorom, dok će snažniji imati i prednji motor koji omogućava pogon na sva četiri točka.

Posle svoje digitalne svetske premijere u Pragu krajem meseca, Enyaq kupe pojaviće se u prodaji kasnije ove godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring