Auto magazin na facebooktwitter
Something went wrong with the connection!

Auto magazin

Stručnjaci iz Beograda razvijaju softver za automobile

Stručnjaci iz Beograda razvijaju softver za automobile
22.03.2021.

Bosch i Microsoft udružili snage na razvoju softverski definisane platforme za vozila za jednostavnu integraciju automobila i cloud-a

Bosch se udružio sa kompanijom Microsoft radi razvoja softverske platforme za jednostavno povezivanje automobila sa cloud-om. Cilj ove saradnje je da se pojednostavi i ubrza razvoj i primena softvera za vozila tokom čitavog upotrebnog veka automobila u skladu sa standardima kvaliteta u automobilskoj industriji. Nova platforma, koja će biti zasnovana na Microsoft Azure i koja će obuhvatiti softverske module kompanije Bosch, omogućiće razvoj i preuzimanje softvera na upravljačke jedinice i računare vozila.

Dalji fokus saradnje biće razvoj alata za povećanu efikasnost u procesu razvoja softvera. Tako će se podstaći inovacija i smanjiti troškovi razvoja za softver za vozila u okviru samih organizacija, kao i u mnogim drugim organizacijama. Platforma će za vozače značiti brži pristup novim funkcijama i digitalnim uslugama. Saradnja između kompanija Bosch i Microsoft kombinuje bogatstvo softvera, elektronike i sistemske stručnosti vodećeg dobavljača u automobilskoj industriji sa praktičnim znanjem i iskustvom u softver inženjeringu i računarstvu u oblaku. Obe kompanije nameravaju da učine novu softver platformu dostupnom za prve prototipove vozila do kraja 2021. godine.

Bosch fotografija

Bosch fotografija

Softver će igrati sve značajniju ulogu u budućim generacijama vozila. Novi trendovi poput elektromobilnosti, autonomne vožnje i modernih usluga mobilnosti ne bi bili mogući bez njega. Za to će biti potrebna i češća ažuriranja i nadogradnje u budućnosti. Ipak, strogi zahtevi u pogledu bezbednosti tokom čitavog upotrebnog veka vozila čine bežična ažuriranja softvera i digitalne usluge za automobile veoma složenim. Širok spektar različitih serija i modela čini stvari još zahtevnijim. Bosch će doprineti ovoj saradnji jer odlično poznaje električne i elektronske sisteme, upravljačke jedinice i računare u vozilima, što je neophodno za bežična ažuriranja vozila.

Pored toga, kompanija će doprineti svojom stručnošću, kao i proizvodima na bazi softvera i programerskim alatima za automobile. To obuhvata osnovni softver i middleware softver za računare i upravljačke jedinice u vozilima, kao i module softvera na bazi cloud-a za bežično ažuriranje kompletnih voznih parkova. „Sveobuhvatna softverska platforma, od automobila do cloud-a, smanjiće složenost razvoja softvera i integraciju sistema automobila. Tako ćemo stvoriti uslove da bežična ažuriranja funkcionišu isto tako besprekorno i pogodno u vozilima kao i u pametnim telefonima”, kaže Hejn. Unapred integrisana platforma će znatno smanjiti složenost bežičnih ažuriranja koja pomažu da softver u vozilu uvek bude ažuriran, zahvaljujući činjenici da će se softverski sistemi vozila i cloud-a sada besprekorno uklapati.

Bosch fotografija

Bosch fotografija

Nove softverske usluge za programere

Bosch i Microsoft takođe planiraju da obogate postojeće programerske alate koji će omogućiti proizvođačima automobila i dobavljačima da pojednostave i ubrzaju razvoj sopstvenog softvera, istovremeno se prilagođavajući jedinstvenim izazovima u automobilskoj industriji.
Kompanije takođe planiraju da koriste GitHub kompletno integrisanu platformu za kompanije i da važni delovi nove softverske platforme na GitHub.com imaju otvoreni kôd, kako bi se podstakli njegovo ponovno korišćenje i razmena najboljih praksi u čitavoj industriji.

Beograd kao centar za razvoj Bosch inovativnih softverskih rešenja za automobilsku industriju

Inženjeri odeljenja Bosch SoftTec u Beogradu aktivno učestvuju u razvoju softverskih rešenja za potrebe auto industrije. Radi se o projektima koji se odnose na napredne sisteme za asistiranje vozaču, integraciju mobilnih uređaja sa vozilom, kao i razvoj servisa baziranih na cloud-infrastrukturi.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Preuzmite Auto magazin za android