Suzuki Baleno u Srbiju stiže na proleće

Nakon više od decenije pauze, Suzuki Baleno se vraća na evropsko tržište, uključujući i naše. U ponudi će biti nekoliko motora, uključujući i "laki" hibrid

Suzuki je ponovo aktivirao ime “baleno”, koje kupci vezuju za automobil niže srednje klase, odnosno C segmenta. Prethodni “baleno” se pojavio pre tačno 20 godina, a u matičnom Japanu se proizvodio sve do 2002. godine.

Bio je to auto za svetska tržišta na kojima se prodavao još pod imenima “kaltas kreščent” (Cultus Crescent) i “suzuki estim” (Suzuki Esteem), ali i kao “ševrolet kejša” (Chevrolet Cassia).

Prodavao se i kod nas a krajem devedesetih – uvozila ga je i prodavala firma FFB komerc. Skoro dvadeset godina kasnije, “baleno” se vraća na naše tržište.

auto magazin srbija suzuki baleno

Svetsku premijeru je imao na septembarskom sajmu automobila u Frankfurtu, a na evropska tržišta, uključujući i naše – posredstvom ovlašćenog uvoznika i servisera, beogradskog Euro Sumara – stiže na proleće 2016.

U pogledu dimenzija, “baleno” je tipičan predstavnik niže srednje klase, sa prtljažnikom zapremine 355 litara.

auto magazin srbija suzuki baleno

Kao i za ostale modele Suzukija, obećana nam je atraktivna cena i bogata standardna oprema. U osnovnu verziju će se ugrađivati 1,2 benzinac poznat iz “svifta” koji će raspolagati sa 90 KS. Osim petostepenog manuelnog menjača, moći će da se kupi i sa CVT, odnosno automatskim menjačem.

Kupcima će biti na raspolaganju i potpuno novi 1,0 turbo-benzinac sa 111 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 170 Nm.

auto magazin srbija suzuki baleno

Baleno će moći da se kupi i u verziji “SHVS” (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) – sa “blagim” hibridnim pogonom, koju pokreće 1,2 benzinac. “SHVS” koristi integrisani starter-generator (ISG), čime pomaže motoru pri svakom ubrzavanju.

auto magazin srbija suzuki baleno

Takođe, tokom kočenja regeneriše električnu energiju, što pogonsku grupu čini efikasnijom od klasičnih koje koriste konvencionalne alternatore. Ova tehnologija omogućava i mirnije startovanje motora, s obzirom da alnaser nije klasičan, već bešumno pokreće motor.

auto magazin srbija suzuki baleno

Osim toga, “SHVS” koristi kompaktne litijum-jonske baterije visokih performansi punjenja i pražnjenja koje garantuju pouzdanu asistenciju pri čestom pokretanju motora. U “SHVS” verziji, “baleno” bi trebalo da emituje samo 93 grama ugljen-dioksida (CO2) po kilometru.

auto magazin srbija suzuki baleno

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring