Auto magazin

Sve istorijske Alfe završile trku 1000 milja

Sve istorijske Alfe završile trku 1000 milja
23.06.2021.

Trka 1000 Milja 2021 (Mille Miglia 2021) se završila, sa vijorećom zastavom brenda Alfa Romeo

Od Breše to Rima i natrag: krug je kompletiran i dani su proleteli. Kao i sa svim što je za pamćenje, vreme je proletelo. Sada kompletiran krug predstavlja savršenstvo i postignuće, amblem kontinuiteta. Isti kontinuitet traje tokom skoro 100-godišnje veze između brenda Alfa Romeo i trke 1000 Milja: brend drži rekord u pobedama na ovom takmičenju, od kojih je 11 osvojeno od 1927. do 1957. Tokom ovogodišnjeg izdanja, Alfa Romeo je još jednom bio najzastupljeniji proizvođač automobila, sa 50 automobila. Pre svega, pobedio je sa modelom 1929 Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport tima Villa Trasqua, kojeg su vozili Vesko (Vesco) i Salvineli (Salvinelli).

Izuzetne ekipe za automobile iz odeljenja Heritage

Svi klasični Alfa Romeo modeli iz odeljenja Heritage su dobili pohvale, od kojih su svi završili trku. Izvanredne ekipe su vozile četiri dragulja iz kolekcije klasičnih automobila u muzeju Museo Storico Alfa Romeo, uključujući predsednika grupe Stellantis Džona Elkana (John Elkann) i njegovu suprugu Laviniju Boromeo (Lavinia Borromeo), za volanom modela 1900 Super Sprint.

Ne dozvoljavajući da ih omete par tehničkih problema, višestruki osvajači titula Đovani Močeri (Giovanni Moceri) i Danijel Boneti (Daniele Bonetti) su vozili model Alfa Roemo 6C 1500 Super Sport, dok su entuzijasti Alberto Vazalo (Alberto Vassallo) i Đovani Branko (Giovanni Branco), sa portala Car & Vintage), bili u raritetu 2000 Sportiva. Na kraju, ali ne i najmanje bitno, za volanom modela 1900 Sport Spider su bili Roberto Đolito (Roberto Giolito), šef odeljenja Heritage, i TV voditeljka Kamila Raznovič (Camila Raznovich).

Alfa Romeo Giulia GTA i GTAm

Događaji na ovogodišnjoj trci 1000 Milja bili su povezani sa Alfa Romeovim najboljim trenutnim modelima: Giulia GTA i Giulia GTAm.

U brojkama

385 vozila na startu, 341 na kraju, 1.719,81 km, 4 dana vožnje, više od 200 opština, 7 delova zemlje. Ovo su cifre za 1000 Miglia 2021, koja i dalje vijori zastavu lepote i elegancije. Prava reklama za predstavljanje draži Italije, kroz kreativnost koja se najviše naplaćuje: poštovanje je odato muzici Verdija; promovisana je umetnost, kultura i zanatstvo; gostima je bilo ugađano dobrom hranom i darovima života u skladu sa prirodom.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Lifestyle Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Prelep i prema svim testovima kvalitetan premijum model. [...]

U električnim automobilima ovaj sistem radi malo drugačije, samo motori imaju ulogu u upravjanju, koordinišu [...]

PP aparati su zaknska obaveza ali koliko vozila ih ima? Možda 40% a i to [...]

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Preuzmite Auto magazin za android