Auto magazin

Svetska premijera: Škoda Karoq

Svetska premijera: Škoda Karoq
20.05.2017.

Posle nekoliko najava sa mnogo fotografija kamufliranog automobila, Škoda je u Švedskoj premijerno predstavila novi SUV u gami – “karok” (Karoq).

Auto-magazin-Srbija-Skoda-Karoq

Ovo je već drugi krosover u gami Škode i stiže kao zamena za “jeti”. “Karok” je manji u odnosu na “kodijak”, ali sa i dalje vrlo prostranom kabinom. Za to je zaslužno relativno dugo međuosovinsko rastojanje od 2638 mm, koje je identično kao kod “seat ateke”.

Auto-magazin-Srbija-Skoda-Karoq

Iako su ova dva modela blizanci u pogledu mehanike, dizajn se ipak razlikuje. Po dimenzijama su nešto manji od “VW tiguana”, ali mogu da se pohvale velikim prtljažnikom od 521 litar i sjajnim prostorom za noge na zadnjim sedištima.

Auto-magazin-Srbija-Skoda-Karoq

“Karok” će biti prvi model u gami Škode koji će moći da se poruči sa potpuno digitalnim instrumentima, baš kao na “audijima” i “folksvagenima”. Sva svetla su u punoj LED tehnologiji, prtljažnik ima električno otvaranje, a kabina je dobila ambijentalno osvetljenje u deset boja.

Auto-magazin-Srbija-Skoda-Karoq

Novi multimedijalni sistem ima čak i 4G modul za direktan pristup brzom internetu, kao i Wi-Fi konekciju i bežično punjenje telefona.

Što se tiče motora, novinu predstavlja 1,5 TSI sa deaktivacijom cilindara, kao i 1,0 trocilindrični turbo-benzinac sa 115 “konja”, pet više nego u “golfu”.

Auto-magazin-Srbija-Skoda-Karoq

Dizelaše predstavljaju 1,6 i 2,0 TDI motori. Osim manuelnih šestostepenih menjača, kupcima su na raspolaganju i sedmostepeni DSG. Bazne verzije dolaze sa pogonom na prednjim točkovima, dok su skuplje dostupne sa 4×4 pogonom.

Auto-magazin-Srbija-Skoda-Karoq

Prodaja “škode karok” počinje na jesen. Češki proizvođač je već najavio da se neće stati na ovom SUV modelu, već da će se gama krosovera proširiti i na manji auto, koji će biti konstruisan na mehaničkoj platformi “fabije”.

Auto-magazin-Srbija-Skoda-Karoq

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Stavili smo zimske gume a kao da je prolerce. [...]

Па што није објављено то обавештење које су они послали свим домаћим медијима о снимању [...]

Ovakva rešenja mogu da pomognu. Gužve u velikim gradovima su stvarno postale nesnosne. I Beograd [...]

dobro objasnjenje [...]

Baš lepo izgleda [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »