Tata Nano II će imati veći motor i biće skuplja

Kada se 2009. pojavio najjeftiniji auto na svetu, "tata nano", imao je cenu od svega dve hiljade američkih dolara. Ideja je bila da se siromašnim porodicama u Indiji omogući bezbednije prevozno sredstvo od motocikla. Na žalost, nije postao popularan u meri u kojoj se to očekivalo pa je planirana druga generacija koja će biti ozbiljniji auto ali i skuplji.

Kada se 2009. pojavio najjeftiniji auto na svetu, “tata nano”, imao je cenu od svega dve hiljade američkih dolara. Ideja je bila da se siromašnim porodicama u Indiji omogući bezbednije prevozno sredstvo od motocikla.

Međutim, auto nije naišao na odobravanje od strane kupaca jer ih je zapravo bilo sramota da voze auto koji ima epitet najjeftinijeg. Ipak, sa godinama usavršavanja i poboljšavanja, “tata nano” je postajala sve skuplja, tako da je prošlogodišnji model koštao oko 2.500 dolara.

S obzirom na ne baš sjajan status koji ima aktuelni “nano”, druga generacija će ipak više ličiti na auto. Biće dosta poboljšana a imaće i jači motor u odnosu na aktuelni zapremine 624 ccm od 38 “konja”.

Ipak, aktuelni model će se zadržati u proizvodnji uporedo sa drugom generacijom.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring