Testirali smo novi BMW i4 u Francuskoj

1

Ekipa Auto magazina upravo se vratila iz Francuske, gde smo imali prilike da na putevima Provanse testiramo najnoviji potpuno električni BMW i4.

Test BMW i4 M50

Na raspolaganju su nam bile obe verzije – BMW i4 M50 i BMW i4 eDrive40. Prvi ima dva elektro-motora, odnosno pogon na sva četiri točka, sa ukupnom snagom sistema od 544 konjske snage i čak 795 Nm.

Test BMW i4 M50

To se itekako oseti u najtežim uslovima, u brzim prolascima kroz krivine i prilikom naglih međuubrzanja na auto-putu.

Test BMW i4 M50

Auto je prava raketa, što dokazuju i ubrzanja iz stanja mirovanja do 100 km/h od svega 3,9 sekundi.

SLabija verzija ima samo jedan elektro-motor koji pokreće zadnje točkove. Ima “samo” 340 konjskih snaga i do stotke stiže za 5,7 sekundi.

Test BMW i4 M50
Nema mnogo toga da se vidi pod haubom

Oba auta su vrhunski projektovana, sa inženjeringom kakav se i očekuje od bavarskog proizvođača. BMW i4 je, zapravo, konstruisan na platformi koju deli sa Serijom 4 Gran Coupe, inače dostupnom sa benzinskim i dizel motorima.

Test BMW i4 M50

Jedina razlika je u prednjoj masci koja nema otvore za hladnjak i u zadnjim difuzerima, bez otvora za izduvni sistem.

Test BMW i4 M50

Enterijer je identičan, sa širokim zakrivljenim displejem koji objedinjuje instrumente i multimediju. Inače, interfejs je gotovo identičan kao u najnovijem BMW-u iX…

Test BMW i4 M50

Osim fenomenalnih voznih karakteristika i brutalnih ubrzanja, BMW i4 nas je iznenadio brzinom punjenja. Zastali smo na lokalnoj pumpi sa punjačima. Za 24 minuta koliko smo punili auto, baterija se napunila sa 17 na čak 74 posto kapaciteta!

Test BMW i4 M50

Više o novom BMW-u i4 i utiscima sa prve vožnje u Francuskoj pročitajte u sledećem izdanju Auto magazina, koje će se pojaviti na kioscima u drugoj nedelji aprila.

Test BMW i4 M50

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring