Auto magazin

Toyota Auris u SAD kao Scion iM

Toyota Auris u SAD kao Scion iM
13.04.2015.
Evropski trendovi i za Ameriku

Većina japanskih proizvođača automobila u Americi prodaje modele koji uglavnom nemaju nikakve veze sa evropskim ili japanskim. Situacija se polako menja, pa evropski modeli sve više postaju dominantni na globalnom tržištu, s obzirom na visoke standarde koji se nameću u EU.

Većina japanskih proizvođača automobila u Americi prodaje modele koji uglavnom nemaju nikakve veze sa evropskim ili japanskim. Situacija se polako menja, pa evropski modeli sve više postaju dominantni na globalnom tržištu, s obzirom na visoke standarde koji se nameću u EU.

scion im toyota auris usa magazinauto.com

Na takav korak se odlučila Tojota sa modelom Auris, koji je namenjen ne samo Evropljanima, već se prodaje u Japanu ali i Australiji i to pod nazivom “korola hečbek”. Od nedavno završenog njujorškog Salona automobila, u ovom zanimljivom modelu će moći da uživaju i Amerikanci.

auto magazin scion im toyota auris usa 3

Tojota u SAD ima još jedan brend, pored Leksusa je prisutna i sa brendom Scion, koji je pre svega namenjen mlađim kupcima. “Auris” će za ovo tržište imati upravo Scion znak, a oznaka modela će biti “iM”.

auto magazin scion im toyota auris usa 1

“Scion iM” je redizajnirani “auris”, koji se u odnosu na evropski model razlikuje samo po znaku. Sve verzije će se standardno prodavati sa točkovima prečnika 17 inča i pneumaticima 225/45 R 17.

auto magazin scion im toyota auris usa

Neće biti hibridne verzije a jedini motor koji će pokretati ovaj auto je 1,8 litarski benzinac sa 139 “konja”. Prosečna potrošnja na auto-putu je deklarisana na 37 milja po galonu, odnosno na 6,3 l/100 km. Inače, najveća dozvoljena brzina na auto-putu u pojedinim državama je 75 milja na sat, odnosno 121 km/h, a uglavnom je 70 i 65 milja.

auto magazin scion im toyota auris usa 8

Standardno se isporučuje šestostepeni manuelni menjač, dok uz doplatu stiže i CVT. “Scion iM” može da se pohvali i specijalnim akustički izolovanim vetrobranskim staklom i zvučnim apsorberima u podu.

auto magazin scion im toyota auris usa 6

Displej na centralnoj konzoli nije iz evropskog modela, već je preuzet od Pionira, kao i svih šest zvučnika. Na spisku standardne opreme su još dvozonska “klima”, preklapanje retrovizora i automatsko-aktiviranje dugih svetala.

auto magazin scion im toyota auris usa 7

Navigacija se dobija uz doplatu a po želji mogu da se naruče i sportski detalji kao što su kraće opruge ogibljenja i sportski filter vazduha. Osnovna cena standardno opremljenog “Sciona iM” je oko 20.000 američkih dolara a početak prodaje je zakazan za jesen.

auto magazin scion im toyota auris usa 2

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ovo je izuzetno dobra vest. Znak da se i Srbija približava rastućem trednu u proizvodnji [...]

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad